02/10/2021 02/10/2021 Τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της «Γοργοϋπηκόου» τίμησε η ανδρώα μοναστική αδελφότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στην πανηγυρίζουσα ομώνυμη Ιερά Μονή στην περιοχή της Ιωνίας με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, την 1η Οκτωβρίου 2021, ανήμερα της εορτής, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα. Αναφερόμενος στο πρόσωπο της Παναγίας και αφού ανιστόρησε το...
02 Οκτωβρίου, 2021 - 10:49
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2021 - 10:40

Αρχιερατικά γιόρτασε η Ι. Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου στην Ιωνία Θεσσαλονίκης

Διαδώστε:
Αρχιερατικά γιόρτασε η Ι. Μονή Παναγίας Γοργοεπηκόου στην Ιωνία Θεσσαλονίκης

Τη Σύναξη της Υπεραγίας Θεοτόκου της «Γοργοϋπηκόου» τίμησε η ανδρώα μοναστική αδελφότητα της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως στην πανηγυρίζουσα ομώνυμη Ιερά Μονή στην περιοχή της Ιωνίας με την τέλεση της Θείας Λειτουργίας, την 1η Οκτωβρίου 2021, ανήμερα της εορτής, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Βαρνάβα.

Αναφερόμενος στο πρόσωπο της Παναγίας και αφού ανιστόρησε το θαύμα που σχετίζεται με την εικόνα της ως Γοργοϋπηκόου, ο Σεβασμιώτατος στο εμπνευσμένο κήρυγμά του υπογράμμισε τη σημασία της υπακοής της Υπεραγίας Θεοτόκου, αφενός στο σχέδιο του Θεού για τη σωτηρία των ανθρώπων και αφετέρου στη γρήγορη και άμεση ανταπόκρισή της στις προσευχές τους, λειτουργώντας με τον τρόπο ως πρότυπο υπακοής για όλους μας. Τέλος, με την ευκαιρία της εισόδου στον νέο μήνα, ακολούθησε η τέλεση του Αγιασμού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων