31/05/2020 31/05/2020 Τo Σάββατο 30 Μαΐου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε το εννεάμηνο Μνημόσυνο της μακαριστής Μοναχής Άννης (Τζαννιδάκη) στο Καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναστάσεως του Κυρίου και Άξιόν Εστι Ιεράπετρας. Στη σύντομη προσφώνησή του ο Μητροπολίτης...
31 Μαΐου, 2020 - 13:17
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2020 - 13:03

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ι. Ησυχαστήριο Άξιόν Εστι Ιεράπετρας

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ι. Ησυχαστήριο Άξιόν Εστι Ιεράπετρας

Τo Σάββατο 30 Μαΐου 2020 ο Σεβ. Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος χοροστάτησε κατά την ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια ιερούργησε, κήρυξε τον θείο λόγο και τέλεσε το εννεάμηνο Μνημόσυνο της μακαριστής Μοναχής Άννης (Τζαννιδάκη) στο Καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου Αναστάσεως του Κυρίου και Άξιόν Εστι Ιεράπετρας.

Στη σύντομη προσφώνησή του ο Μητροπολίτης κ. Κύριλλος τόνισε ότι κατά την τάξη της Ορθοδόξου Εκκλησίας τελούμε σήμερα Σάββατο (χθες) το Μνημόσυνο της μακαριστής Μοναχής Άννης, η οποία κατά τις τελευταίες στιγμές της επίγειας ζωής της αξιώθηκε να λάβει το Μέγα και Αγγελικό Σχήμα της Μοναχής και να αφιερώσει έτσι ολοκληρωτικά τον εαυτό της στα χέρια του Θεού. Όπως σημείωσε ο Σεβ., όλοι έχουμε αγαθές αναμνήσεις από τη μακαριστή Μοναχή Ἀννα, η οποία αγαπούσε βαθειά και αληθινά τον Θεό και τον άνθρωπο, όπως απέδειξε η όλη βιοτή και όντως θαυμαστή πορεία της ως διδασκάλισσα και ως κτητόρισσα του Ιερού αυτού Ησυχαστηρίου, όπου έδωσε τη ζωή της και ανάλωσε όλες τις δυνάμεις της για τη δημιουργία του. Τέλος, ευχήθηκε ο Κύριος της ζωής και του θανάτου να αναπαύει τη μακαρία ψυχή της μέσα στο αναστάσιμο φως και να την κατατάξει μεταξύ των αγίων και των δικαίων, χαιρόμενη πάντοτε για την κατά Χριστόν προκοπή της Μοναστικής Αδελφότητάς της.

Μετά το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Κύριλλος, περιστοιχούμενος από τους συλλειτουργούντας Κληρικούς και τον Γέροντα και Πνευματικό της Αδελφότητος Αρχιμ. Αναστάσιο Χατζάκη, τέλεσε Τρισάγιο επί του τάφου για την ανάπαυση των ψυχών της μακαριστής Μοναχής Άννης και των άλλων αναπαυομένων από ετών Μοναζουσών Χριστοδούλης και Θεοδούλης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων