31/05/2020 31/05/2020 Σήμερα το πρωί, Κυριακή των Αγίων Πατέρων, 31η Μαίου 2020, στη Γυναικεία Μονή Παναγίας της Ελευθερωτρίας Ζακύνθου, πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία και πενταετές Μνημόσυνο για την ανάπαυση της αγίας ψυχής του μακαριστού ιδρυτού, κτήτορος και πνευματικού πατρός της Μονής, Αρχιμανδρίτου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ, ο οποίος μετέστη οσιακά προς την όντως Ζωή, υπερεκατοντούτης, στις 21 Μαίου 2015....
31 Μαΐου, 2020 - 15:10
Τελευταία ενημέρωση: 31/05/2020 - 15:33

Αρχιερατικό 5ετές Μνημόσυνο Γέροντος Χρυσοστόμου Γκέλμπεση

Διαδώστε:
Αρχιερατικό 5ετές Μνημόσυνο Γέροντος Χρυσοστόμου Γκέλμπεση

Σήμερα το πρωί, Κυριακή των Αγίων Πατέρων, 31η Μαίου 2020, στη Γυναικεία Μονή Παναγίας της Ελευθερωτρίας Ζακύνθου, πραγματοποιήθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία και πενταετές Μνημόσυνο για την ανάπαυση της αγίας ψυχής του μακαριστού ιδρυτού, κτήτορος και πνευματικού πατρός της Μονής, Αρχιμανδρίτου ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΥ ΓΚΕΛΜΠΕΣΗ, ο οποίος μετέστη οσιακά προς την όντως Ζωή, υπερεκατοντούτης, στις 21 Μαίου 2015.

Προέστη αρχιερατικώς ο οικείος Ποιμενάρχης Σεβ. Μητροπολίτης Ζακύνθου κ. Διονύσιος Δ΄, ενώ στο Μνημόσυνο προσήλθε κι έλαβε μέρος ο Σεβ. Μητροπολίτης Δωδώνης κ. Χρυσόστομος. Τον θείο λόγο κήρυξε ο νέος εφημερεύων της Μονής, Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Πουλής.

Η Αδελφότητα της Μονής, υπό την ηγουμενία της Γεροντίσσης Μαγδαληνής Μπακέα, είχε μεριμνήσει ώστε όλα να είναι -το κατά δύναμιν- άψογα, στο πλαίσιο των ισχυόντων μέτρων και περιορισμών για την μη εξάπλωση του θανατηφόρου Κορονοιού.

Άπαντες οι παριστάμενοι και οι μακρόθεν νοερώς συμμετέχοντες εκζήτησαν την αγία ευχή του αξιομνημόνευτου Γέροντος Χρυσοστόμου για τον αγώνα ενός εκάστου στις περιπέτειες του νυν αιώνος του απατεώνος και την πρεσβεία του για την αίσια έκβαση όλων των -φαινομενικώς αδιεξόδων- υποθέσεών μας. Αιωνία η μνήμη του.

Κείμενο: π. Παναγιώτης Καποδίστριας
Φωτογραφίες: π. Σεραφείμ Κονίδης

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων