11/12/2019 11/12/2019 Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε, κατά την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, στην Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι Κορινθίας, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου και Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεχρεών κ. Αγαπίου, με την παρουσία του Διοικητού της Μονάδος Μηχανικού της περιοχής, Αξιωματικών και Οπλιτών, που παρίσταντο από την έναρξη...
11 Δεκεμβρίου, 2019 - 15:29
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2019 - 15:48

Ατέρμονη η συρροή των πιστών στον Όσιο Πατάπιο Λουτρακίου

Διαδώστε:
Ατέρμονη η συρροή των πιστών στον Όσιο Πατάπιο Λουτρακίου

Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκε, κατά την Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, στην Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου στο Λουτράκι Κορινθίας, συνιερουργούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου και Σύρου κ. Δωροθέου Β’ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεχρεών κ. Αγαπίου, με την παρουσία του Διοικητού της Μονάδος Μηχανικού της περιοχής, Αξιωματικών και Οπλιτών, που παρίσταντο από την έναρξη του Όρθρου, του Βουλευτού Κορινθίας της Νέας Δημοκρατίας κ. Νικολάου Ταγαρά και πλήθους πιστών οι οποίοι κατέφθαναν καθόλη τη διάρκεια της θείας Λειτουργίας για να προσκυνήσουν το άφθαρτο λείψανο του Όσιου Παταπίου.

 

 

 

 

 

 

 

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β´ αναφέρθηκε στην τιμή, την οποία η Εκκλησία απονέμει στα τίμια Λείψανα των Αγίων, καθώς σε αυτά, και μετά θάνατον, εξακολουθεί να ενοικεί η Χάρη του Αγίου Πνεύματος, διά των οποίων δηλώνεται η παρουσία του θεού στη ζωή των ανθρώπων.

Επεσήμανε δε την ατελεύτητη συρροή των πιστών, αναφέροντας ότι οι άγιοι Ασκητές έζησαν μέν μακριά από τον κόσμο, αλλά πάντα ήταν κοντά στον κόσμο, για τα καθημερινά προβλήματα του οποίου προσεύχονται, όπως αποδεικνύει και η αποψινή συρροή των πιστών γύρω από το λείψανο του Οσίου Παταπίου.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, επηκολούθησε η λιτανεία του λειψάνου του οσίου Παταπίου προς το σπήλαιο του Οσίου.

 

 

 

Ακολούθως, η Ηγουμένη της Μονής, Μοναχή Χρυσοβαλάντη παρέθεσε δοχή προς τους συμμετάσχοντες στην Πανήγυρι.

Η Όσιωτάτη Ηγουμένη, ανταποκρινόμενη σε σχετικό αίτημα του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ θα αποστείλει στην Ιερά Μητρόπολη, ως ευλογία για τον Ιερό Ναό του Όσιου Παταπίου στη Μύκονο, τεμάχιο από τα άμφια του Οσίου.

 

 

 

 

 

 

 

ΠΗΓΗ: ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΣΥΡΟΥ

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων