27/04/2020 27/04/2020 “Αυτο που δεν κατάφεραν οι Τούρκοι το κατάφεραν οι δικοί μας άνθρωποι. Να αδειάσουν τους ναούς” ανέφερε ο ιερέας της Ιεράς Μονής Ερήμης. «Εκκλησία είναι ο πιστός και ο πιστός είναι η Εκκλησία. Δεν πρέπει να κατεβάσουμε τον Χριστό κάτω από πιο ασήμαντα πράγματα, κάτω από τις υπεραγορές, τις πίτσες, τα μακαρόνια και οτιδήποτε άλλο» τόνισε...
27 Απριλίου, 2020 - 16:14
Τελευταία ενημέρωση: 27/04/2020 - 16:35

“Αυτό που δεν κατάφεραν οι Τούρκοι το κατάφεραν οι δικοί μας”

Διαδώστε:
“Αυτό που δεν κατάφεραν οι Τούρκοι το κατάφεραν οι δικοί μας”

“Αυτο που δεν κατάφεραν οι Τούρκοι το κατάφεραν οι δικοί μας άνθρωποι. Να αδειάσουν τους ναούς” ανέφερε ο ιερέας της Ιεράς Μονής Ερήμης. «Εκκλησία είναι ο πιστός και ο πιστός είναι η Εκκλησία. Δεν πρέπει να κατεβάσουμε τον Χριστό κάτω από πιο ασήμαντα πράγματα, κάτω από τις υπεραγορές, τις πίτσες, τα μακαρόνια και οτιδήποτε άλλο» τόνισε ο ιερέας.

Ακούστε το ηχητικό εδώ:

Διαβάστε ολόκληρη την ομιλία του π. Δημητριανού:

Σας μιλά ο ιερέας σας από την εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους.

Την άδεια εκκλησία. Που είναι μόνο οι σκάμνοι.
Αυτό που δεν κατάφεραν οι Τούρκοι, το κατάφεραν οι δικοί μας άνθρωποι.
Να αδειάσουν τους ναούς. Να μην αφήσουν κανέναν μέσα.
Θα σας θυμίσω μιαν ιστορία η οποία έγινε εις την αρχαία Αθήνα. Κάποτε εκεί έζησε ένας σπουδαίος άνθρωπος, ο Αριστείδης, ο οποίος ήταν πολύ δίκαιος, πάρα πολύ δίκαιος άνθρωπος. Και για την πολλή του δικαιοσύνη επειδή δεν άντεχαν να τον βλέπουν, αποφάσισαν να τον διώξουν, να τον εξοστρακίσουν, να τον απομακρύνουν από κοντά τους. Έτσι πήγαιναν οι Αθηναίοι κι έγραφαν πάνω στα όστρακα το όνομα του Αριστείδη. Εκεί βρέθηκε κι ένας αγράμματος που δεν ήξερε γράμματα και περνούσε ο Αριστείδης από κοντά του και τον παρακάλεσε χωρίς να ξέρει ποιος είναι να γράψει το όνομα αυτού που ήθελε να διώξει από την πόλη.
Λέει “Ποιου το όνομα θέλεις να γράψω;”
-‘Αριστείδης’.
Και ρωτά ο Αριστείδης “Τον ξέρεις τον άνθρωπο αυτόν; Σου έκανε κανένα κακό;”
-“Ούτε τον ξέρω, ούτε κανένα κακό μου έκανε. Όμως δεν αντέχω να ακούω το όνομα συνέχεια εις την πόλη.
Δεν αντέχουν λοιπόν να ακούν το όνομα του Χριστού και θέλουν να εξοστρακίσουν, να διώξουν τον Χριστό από κοντά μας. Θέλουν να μας αφήσουν χωρίς Χριστόν. Να τον διώξουν από τη ζωή μας , να τον διώξουν από τα σπίτια μας, από την ύπαρξη μας. Εξελθε από των ορίων ημών. Όπως έκαμαν οι κάτοικοι των Γαδαρηνών, έδιωξαν τον Χριστό. Αυτό θέλουν, να διώξουν τον Χριστό από ανάμεσα μας. Άλλα βέβαια δεν θα το καταφέρουν!!! Δεν θα το καταφέρουν γιατί την εκκλησία Του Χριστού την προστατεύει ο ίδιος ο Θεός.«Καί πύλαι ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς». Και η εκκλησία του Χριστού στηρίζεται πάνω στον ίδιον το Θεό γιατί είναι ο Θεός.
Ο Χριστός είναι η εκκλησιά. Η Εκκλησία είναι ο Χριστός παρατεινόμενος μεσα στους αιώνας.
Μάλιστα κάποτε κάποιος σπουδαίος ιεροκήρυκας συνάντησε ένα φίλο του και τον βρήκε να κάμνει μια απλή, μικρής αξίας εργασία και είπε ‘ντρέπομαι που με βρήκες να ασχολούμαι με αυτά τα πράγματα.’ Και ο ιεροκήρυκας είπε ‘ Μακάρι, μακάρι κι εμένα ο Χριστός να έρθει και να με βρει να επιτελώ το καθήκον μου.’
Μακάρι λοιπόν ο Χριστός να μας βρει αδελφοί μου να τελούμε το καθήκον μας! Να έχουμε την πίστη μας σε Αυτόν. Να μην κατεβάσουμε τον Χριστόν πιο κάτω από πράγματα ασήμαντα. Δεν μπορεί να κατέβει ο Χριστός πιο κάτω από τις υπεραγορές, πιο κάτω από τις πίτσες, πιο κάτω από τα μακαρόνια και οτιδήποτε άλλο πράγμα. Δεν μπορεί ο Χριστός να είναι πιο χαμηλά από πράγματα ασήμαντα. Είναι μεγάλο κατάντημα για εμάς!
Ο καθένας μας λοιπόν μπορεί να σκεφτεί σωστά. Έχουμε λίγη νοημοσύνη.
Άκουσα χτες ότι η τραγουδίστρια με συνοδεία αστυνομίας γύριζε στους δρόμους των Αθηνών, άλλα ο Επιτάφιος, άλλα η εικόνα της Ανάστασης δεν μπορούσαν να βγουν έξω στους δρόμους να αγιάσουν τα σπίτια μας και τους ανθρώπους.
Η υποκρισία των ανθρώπων, τα ψέματα.
Οι τόποι που βρίσκονται πολλοί άνθρωποι είναι γεμάτοι. Και δε γυρίζουν να κοιτάξουν και να δουν και να μαζέψουν, και να επιβάλουν τον νόμο και την αγάπη τους σε αυτούς. Δεν τους αγαπούν αυτούς τους ανθρώπους; Αγάπησαν μόνο όσους είναι στην εκκλησία; Aγάπησαν μόνο εμάς;
Υποκριτές και ψεύτες.
Είναι η κακία την οποία είχαν τόσα χρόνια συσσωρευμένη μέσα τους η οποία ξεχείλισε. Αυτή τη βοή της κακίας τους που είχαν μέσα άνοιξαν το στόμα τους και βγήκε προς τα έξω και πολεμούν τον Χριστό, και πολεμούν την εκκλησία Του.
Ανακάλυψαν στην Κύπρο αν δεν το ξέρετε τη λύση του προβλήματος. Πάρτε ένα χαρτί και γράψετε πάνω. Οτιδήποτε γράψετε πάνω.. Σκύλοι, γάτοι, ερπετά, έντομα.. Γράψετε, γράψετε ότι θέλετε, μη γράψετε μόνο Χριστός! Ένα χαρτί. Ένα μήνυμα μόνον. Ένα μήνυμα να πας οπουδήποτε δε σε πιάνει η αρρώστια.
Μη γράψεις πάνω Χριστός. Μην γράψεις πάνω εκκλησία. Μόνο η εκκλησία!
Μόνο ο Χριστός κολλά την ασθένεια. Αλίμονο!! Αλίμονο να ακούμε αυτά τα πράγματα. Κρίμα, μεγάλο κρίμα για όλους!
Όμως αδελφοί μου σταθείτε όρθιοι!!
Να ξέρετε ότι είναι ένα σύννεφο και θα περάσει.
Η Εκκλησία πολεμουμένη γίνεται πιο ισχυρή!!!
Έτσι σήμερα νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω, πραγματικά να ευχαριστήσω και να θεωρήσω ευεργέτες εκείνους που μας καταγγέλλουν, εκείνους που είναι εχθροί της εκκλησίας, εκείνους οι οποίοι πολεμούν την εκκλησία.
Τους ευχαριστούμε!! Γιατί εξαιτίας τους εδραιώνεται η πίστη μας και αναγκαζόμαστε να ομολογήσουμε τον Χριστό.
Γιατί ο Χριστός χτες και σήμερον ο Αυτός και εις τους αιώνας!
Πάντοτε ο Χριστός μένει άλλα οι εχθροί της εκκλησίας διαλύονται και χάνονται..
Να έχετε λοιπόν πίστη στον Θεό και την ελπίδα σας και όλα αυτά θα περάσουν. Και οι εκκλησίες θα ανοίξουν, και πάλι θα λατρέψουμε την Αγία και Ομοούσιο και Αδιαίρετη Τριάδα, τον Πατέρα, τον Υιό και το Αγιο Πνεύμα. Τριάδα ομοούσιον και αχώριστον!
Χριστός Ανέστη Χριστιανοί !!!!
Και ο Θεός ο Άγιος, η Παναγία μας να μας σκεπάζει όλους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων