13/05/2022 13/05/2022 Δέκα χρόνια πέρασαν από την Ενθρόνιση του νυν Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ εν Ευβοία, Γέροντος Γαβριήλ, κατά γενική ομολογία άξιου καθ’ όλα συνεχιστή του έργου του μακαριστού Γέροντος Κυρίλλου. Ήταν απόγευμα της 13ης Μαΐου 2012 και όπως αναφέρουν οι πιστοί, που βρίσκονται συχνά στο μοναστήρι, δέκα χρόνια μετά και η Ιερά Μονή, με...
13 Μαΐου, 2022 - 16:45
Τελευταία ενημέρωση: 13/05/2022 - 16:28

Δέκα χρόνια από την ενθρόνιση του Ηγουμένου της Μονής Οσίου Δαυίδ Γέροντος Γαβριήλ

Διαδώστε:
Δέκα χρόνια από την ενθρόνιση του Ηγουμένου της Μονής Οσίου Δαυίδ Γέροντος Γαβριήλ

Δέκα χρόνια πέρασαν από την Ενθρόνιση του νυν Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ εν Ευβοία, Γέροντος Γαβριήλ, κατά γενική ομολογία άξιου καθ’ όλα συνεχιστή του έργου του μακαριστού Γέροντος Κυρίλλου. Ήταν απόγευμα της 13ης Μαΐου 2012 και όπως αναφέρουν οι πιστοί, που βρίσκονται συχνά στο μοναστήρι, δέκα χρόνια μετά και η Ιερά Μονή, με τον Γέροντα Γαβριήλ στο τιμόνι, συνεχίζει την σωστική της πορεία και εξακολουθεί, όπως και από πολύ παλιά, να αποτελεί Φωτεινό Φάρο της Ορθοδοξίας, ιδιαίτερα τώρα, στη θολή και μπερδεμένη εποχή μας.

Η Σοφία Καλογήρου περιγράφει:

«Εκείνη την ημέρα, τα συναισθήματα που διακατείχαν τους πιστούς, που από το πρωί προσέτρεξαν στο μοναστήρι, ήταν ανάμεικτα. Ζωντανή και η παρουσία των Οσίων Δαυίδ και Ιακώβου..
Ο Γέροντας Κύριλλος σαν να μην είχε “φύγει”…

Χαρμολύπη το πρωί της ίδιας μέρας, κατά το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του παππούλη μας, του μακαριστού Αγίου Γέροντος Κυρίλλου και το απόγευμα, με χαρά και συγκίνηση, άπαντες, ανεξαιρέτως, βροντοφωνάξαμε το ” ΑΞΙΟΣ ” , για τον διάδοχό του Γέροντα Γαβριήλ, κατά την Ενθρόνισή του.

“Βαρειά η κληρονομιά” αλλά ικανός και ο ” Κληρονόμος” με Δυνατούς και Αγίους Συμπαραστάτες…

Με τη Χάρη του Θεού πέρασαν δέκα χρόνια από τότε και ΔΟΞΑ ΤΩ ΘΕΩ, η ευλογημένη αδελφότητα με τον Γέροντά της συνεχίζει την σωστική πορεία της Μονής και εμείς τα πνευματικά τους παιδιά, που τους ζήσαμε, τους αγαπήσαμε και τους αγαπάμε και νοιώθουμε ευεργετημένοι από τους Αγίους της Μονής και τους Γεροντάδες της, τους “πιάσαμε από το ράσο” και με εμπιστοσύνη τους ακολουθούμε ως οδοδείκτες προς το ΦΩΣ, μέσα σ’ αυτούς τους ζοφερούς και πονηρούς καιρούς.

Πολυσέβαστε και πολυαγαπητέ γέροντα,
εκφράζοντας πολλούς αδελφούς ευχόμαστε από το βάθος της καρδιάς μας: «Έτη πολλά, χαριτωμένα, αγιασμένα και ευάρεστα τον Θεό. Οι Άγιοι Προκάτοχοί σου να είναι δίπλα σου, να σε φωτίζουν και να σε στηρίζουν στο έργο σου και με τη χάρη του Θεού η τελική ενθρόνισή σου να είναι επαξίως δίπλα στον θρόνο Του»

Δείτε στιγμές από την κατανυκτικότατη σημερινή Θεία Λειτουργία στο Μοναστήρι του Οσίου Δαυίδ.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων