10/02/2019 10/02/2019 Ανυπόστατα είναι τα δημοσιεύματα που έχουν δει τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας περί δήθεν αποχώρησης Ρώσων, Ουκρανών και Μολδαβών μοναχών από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρακτορείου Ορθοδοξία, οι μοναχοί που αποχώρησαν από τη Μονή μετά την επίσκεψη της ουκρανικής αντιπροσωπείας στο Άγιο Όρος, ήταν μοναχοί φιλοξενούμενοι στη...
10 Φεβρουαρίου, 2019 - 21:49
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2019 - 23:21

Διαψεύδονται τα περί αποχώρησης Μοναχών από το Βατοπαίδι

Διαδώστε:
Διαψεύδονται τα περί αποχώρησης Μοναχών από το Βατοπαίδι

Ανυπόστατα είναι τα δημοσιεύματα που έχουν δει τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας περί δήθεν αποχώρησης Ρώσων, Ουκρανών και Μολδαβών μοναχών από την Ιερά Μεγίστη Μονή Βατοπαιδίου.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Πρακτορείου Ορθοδοξία, οι μοναχοί που αποχώρησαν από τη Μονή μετά την επίσκεψη της ουκρανικής αντιπροσωπείας στο Άγιο Όρος, ήταν μοναχοί φιλοξενούμενοι στη Μονή, οι οποίοι επέλεξαν να επιστρέψουν στη Ρωσικό Μοναστήρι του Αγίου Παντελεήμονα. Το Ρωσικό μοναστήρι να σημειωθεί ότι δεν δέχθηκε την αντιπροσωπεία των Ουκρανών κλείνοντας τις πόρτες του.

Αν και διάφορα μέσα αναφέρονται σε αυτήν την αποχώρηση, χωρίς να διευκρινίζουν ότι αυτοί οι Μοναχοί ήταν φιλοξενούμενοι, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η Μονή Βατοπαιδίου διαψεύδει τα δημοσιεύματα που μιλούν για την υποτιθέμενη αποχώρηση.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων