16/10/2023 16/10/2023 «Ύμνος άπας ηττάται υμνήσαι σπεύδων τους Οσίους Πατέρες Πορφύριο, Παΐσιο και Ιάκωβο…» Με αυτούς του λόγους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη μεγάλη παρακαταθήκη αγιότητος, που μας παρέδωσαν σύντρεις οι νεοφανείς Όσιοι Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, Παΐσιος ο Αγιορείτης και Ιάκωβος ο «Με συγχωρείτε», στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του Δισαρχιερατικού Εσπερινού,...
16 Οκτωβρίου, 2023 - 17:40
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2023 - 17:04

Δισαρχιερατικός Εσπερινός Οσίων Πορφυρίου, Παϊσίου και Ιακώβου στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου

Διαδώστε:
Δισαρχιερατικός Εσπερινός Οσίων Πορφυρίου, Παϊσίου και Ιακώβου στην Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου

«Ύμνος άπας ηττάται υμνήσαι σπεύδων τους Οσίους Πατέρες Πορφύριο, Παΐσιο και Ιάκωβο…»

Με αυτούς του λόγους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ αναφέρθηκε στη μεγάλη παρακαταθήκη αγιότητος, που μας παρέδωσαν σύντρεις οι νεοφανείς Όσιοι Πορφύριος ο Καυσοκαλυβίτης, Παΐσιος ο Αγιορείτης και Ιάκωβος ο «Με συγχωρείτε», στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του Δισαρχιερατικού Εσπερινού, που τελέσθηκε το απόγευμα της Παρασκευής 13 Οκτωβρίου2023 στο φερώνυμο αυτών ιερό παρεκκλήσιο, εντός του συγκροτήματος της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής Μυκόνου, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ανδρούσης κ. Κωνσταντίου και συγχοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’.

Στην Ακολουθία συμμετείχαν ο Ηγούμενος της Μονής, Αρχιμανδρίτης Αλέξιος Παπαδόπουλος, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Καλλιθέας Αθηνών Αρχιμ. Νικόλαος Κλάδης, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγίου Φωτίου Θεσσαλονίκης, Αρχιμ. Μακάριος Τσιμέρης, οι εξ Αθηνών Αρχιμ. Πρόδρομος Σκορδαράς, Πρωτοπρ. Γεώργιος Σχοινάς και Αρχιμ. Νεκταριος Ρούσης, και Εφημέριοι της Μυκόνου, με την παρουσία του νεοεκλεγέντος Δημάρχου Μυκόνου κ. Χρ. Βερώνη και του περί αυτόν μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και πολλών φιλευσεβών Μυκονίων.

Το Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’, ο οποίος, αφού ομίλησε για την βιοτή και τις διδαχές των τιμωμένων Οσίων, αναφέρθηκε στο ιστορικό της διαμορφώσεως του επ’ ονόματί τους ιερού Παρεκκλησίου, και συνεχάρη τον Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη Αλέξιο Παπαδόπουλο για τη μέριμνά του προς την Ιερά Μονή και το επιτελούμενο απ’ αυτόν πνευματικό και ποιμαντικό έργο του στην Άνω Μερά.

Μετά το πέρας της Ακολουθίας ετελέσθη, από τον Θεοφιλέστατο κ. Κωνστάντιο ο Αγιασμός των Εγκαινίων του άρτι διαμορφωθέντος και καλαισθήτως εξωραϊσθεντος Αρχονταρικίου της Μονής, το οποίο ονομάσθηκε «Αρχιμ. Αλέξανδρος Τσιουχάρης», επί δεκαετίας διατελέσαντος Ηγουμενοσυμβούλου και Ηγουμενεύοντος της Ιεράς Μονής.

Μετά τον Εγκαινιασμό παρετέθη στο Αρχονταρίκι κέρασμα προς όλους τους παραστάντες πιστούς.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων