30/05/2020 30/05/2020 Στο Ιερό Ησυχαστήριο της Αναλήψεως του Κυρίου Σκούρτων που πανηγύριζε εορτάστηκε η Δεσποτική Εορτή της Ανάληψης του Κυρίου, την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020. Στη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος.  Ο Μητροπολίτης Θηβών κήρυξε και...
30 Μαΐου, 2020 - 16:10
Τελευταία ενημέρωση: 30/05/2020 - 15:56

“Δυστυχώς, με το φόβο του κορωνοϊού βλέπουμε τον άλλο άνθρωπο ως απειλή”

Διαδώστε:
“Δυστυχώς, με το φόβο του κορωνοϊού βλέπουμε τον άλλο άνθρωπο ως απειλή”

Στο Ιερό Ησυχαστήριο της Αναλήψεως του Κυρίου Σκούρτων που πανηγύριζε εορτάστηκε η Δεσποτική Εορτή της Ανάληψης του Κυρίου, την Πέμπτη 28 Μαΐου 2020. Στη Θεία Λειτουργία στο Καθολικό του Ιερού Ησυχαστηρίου προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος ενώ παρέστη συμπροσευχόμενος και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος. 

Ο Μητροπολίτης Θηβών κήρυξε και αναφέρθηκε στην εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου αναλύοντας το στίχο από το σχετικό κοντάκιο “Τὴν ὑπὲρ ἡμῶν πληρώσας οἰκονομίαν, καὶ τὰ ἐπὶ γῆς ἑνώσας τοῖς οὐρανίοις, ἀνελήφθης ἐν δόξῃ Χριστὲ ὁ Θεὸς ἡμῶν, οὐδαμόθεν χωριζόμενος, ἀλλὰ μένων ἀδιάστατος, καὶ βοῶν τοῖς ἀγαπῶσί σε· Ἐγώ εἰμι μεθ’ ὑμῶν, καὶ οὐδεὶς καθ’ ὑμῶν” και τόνισε ότι ο Θεός είναι πάντοτε μαζί με τους ανθρώπους και δεν εγκατέλειψε το δημιούργημά Του. Ανέφερε ότι πρόκειται για μεγάλη Δεσποτική εορτή, λέγοντας ότι τα παλαιότερα χρόνια οι πιστοί τιμούσαν ιδιαίτερα την εορτή με πολλά έθιμα που έχουν εξαλειφθεί σήμερα.

Ακόμα, ο Σεβασμιώτατος,  ανέφερε ότι σήμερα δίνουμε περισσότερο σημασία στο σώμα και παραθεωρούμε την πνευματική μας κατάσταση και δυστυχώς με το φόβο του κορωνοϊού έχουμε φτάσει να βλέπουμε τον άλλο άνθρωπο ως απειλή, τονίζοντας ότι δεν πρέπει να φτάσουμε σε αυτό που λέει ο φιλόσοφος Σάρτρ ότι ο άλλος είναι η κόλασή μου.

Στον Εσπερινό της εορτής στο Ιερό Ησυχαστήριο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος, ο οποίος κήρυξε το θείο λόγο.

Την παραμονή της εορτής, Τετάρτη 27 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αναλήψεως του Κυρίου Αμπελοχωρίου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσ. Αρχιμανδρίτης π. Γεώργιος Θανάσου, ο οποίος αναφέρθηκε στην Ανάληψη του Κυρίου, το κόσμημα των εορτών, και τη θέωση του ανθρώπου.

Το απόγευμα της Πέμπτης ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τα θυρανοίξια στο εκκλησάκι των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης που έφτιαξε ο κ. Κωνσταντίνος Μπατσούλης στην περιοχή Μαζαράκι Θηβών, την πνευματική εποπτεία του οποίου θα έχει η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Θηβών (Μαζαράκι). Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τον δωρητή αναφέρθηκε στην αγάπη και το μαρτύριο των Αγίων Κυπριανού και Ιουστίνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων