04/04/2023 04/04/2023 Την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, το απόγευμα, ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε κατά την διάρκεια του Μεγάλου Αποδείπνου στην Ιερά Μονή Αγίου Ιλαρίωνος Προμάχων την μοναχική κουρά της κ. Σουλτάνας Μάντζαρη. Το νέο μέλος της αδελφότητος κατάγεται από την Ξιφιανή Αλμωπίας, είναι ηλικίας 45 ετών και έχει εργασθεί στον τομέα του...
04 Απριλίου, 2023 - 8:13
Τελευταία ενημέρωση: 04/04/2023 - 7:32

Εδέσσης σε νέα μοναχή: Να εργαστείς για την πρόοδο στην πνευματική ζωή

Διαδώστε:
Εδέσσης σε νέα μοναχή: Να εργαστείς για την πρόοδο στην πνευματική ζωή

Την Δευτέρα 3 Απριλίου 2023, το απόγευμα, ο Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε κατά την διάρκεια του Μεγάλου Αποδείπνου στην Ιερά Μονή Αγίου Ιλαρίωνος Προμάχων την μοναχική κουρά της κ. Σουλτάνας Μάντζαρη.

Το νέο μέλος της αδελφότητος κατάγεται από την Ξιφιανή Αλμωπίας, είναι ηλικίας 45 ετών και έχει εργασθεί στον τομέα του πωλήσεων και της διαφήμισης. Διετέλεσε επί πενταετία δόκιμη της Μονής, ενώ κατά την κουρά έλαβε το μοναχικό όνομα Πορφυρία.

Στην σύντομη ομιλία του ο Σεβασμιώτατος προέτρεψε την νέα μοναχή σε ολοκληρωτική αφιέρωση, χωρίς κοσμικά «δικαιώματα», και τόνισε την σπουδαιότητα της εργασίας για την πρόοδο στην μοναχική ζωή. Ευχαρίστησε επίσης τον παριστάμενο πνευματικό της αδελφότητος, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη Παΐσιο Αγιορείτη, και της ευχήθηκε: «Να ευαρεστήσεις τον Θεό και τον Γέροντά σου και να σωθείς!»

Στην κουρά εκτός από την συνοδεία του Σεβασμιωτάτου και την αδελφότητα παρέστησαν συγγενείς της νέας μοναχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων