27/08/2021 27/08/2021 Με θρησκευτική κατάνυξη και ιεροπρέπεια τελέσθηκαν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ, εξωκκλησίου της Ιεράς Μονής Θαρρίου, το Σάββατο 21 Αυγούστου, ο οποίος επεκτάθηκε και ανακαινίστηκε πρόσφατα από το Σύλλογο Αιμοδοτών Ρόδου “Ο Άγιος Εφραίμ”. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος προέστη της Ακολουθίας των Εγκαινίων και συμμετείχε, επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης...
27 Αυγούστου, 2021 - 18:05
Τελευταία ενημέρωση: 27/08/2021 - 17:35

Εγκαίνια Ιερού Ναού και απονομή οφφικίου από τους Μητροπολίτες Ρόδου και Νουβίας

Διαδώστε:
Εγκαίνια Ιερού Ναού και απονομή οφφικίου από τους Μητροπολίτες Ρόδου και Νουβίας

Με θρησκευτική κατάνυξη και ιεροπρέπεια τελέσθηκαν τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού του Αγίου Οσιομάρτυρος Εφραίμ, εξωκκλησίου της Ιεράς Μονής Θαρρίου, το Σάββατο 21 Αυγούστου, ο οποίος επεκτάθηκε και ανακαινίστηκε πρόσφατα από το Σύλλογο Αιμοδοτών Ρόδου “Ο Άγιος Εφραίμ”.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρόδου κ. Κύριλλος προέστη της Ακολουθίας των Εγκαινίων και συμμετείχε, επίσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας. Στο φυτό της Αγίας Τραπέζης κατετέθησαν αποτμήματα τιμίων Λειψάνων των Αγίων: Ιερομαρτύρων Χαραλάμπους και Κυρίλλου του Λουκάρεως, Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως και των εν Μουλίοις της Κρήτης Νεομαρτύρων, Αποστόλου, Δημητρίου και Ζαχαρίου.

Ο Σεβασμιώτατος, στην ομιλία του, ευχαρίστησε τον Ηγούμενο της Ιεράς Μονής Αρχιμανδρίτη Νεκτάριο, τον Πρόεδρο και τα Μέλη του Συλλόγου Αιμοδοτών για την ευσεβή πρωτοβουλία τους και εξέφρασε προς αυτούς την εκκλησιαστική ευαρέσκεια. Προσφώνησαν, επίσης, ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής και ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Φιλήμων Νικολάου.

Πριν την Απόλυση της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας προεχείρισε σε Αρχιμανδρίτη τον Ιερομόναχο Νείλο Μπέρβελι, Αδελφό της Ιεράς Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων