17/10/2020 17/10/2020 Τελέσθηκαν, κατά το διήμερο 16 και 17 Οκτωβρίου 2020, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, τα Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Λουκά του Αποστόλου και Ευαγγελιστού, το οποίο και ευρίσκεται εντός της Ιεράς Μονής Αναστάσεως του Κυρίου-Εμμαούς. Το εσπέρας της παραμονής των Εγκαινίων, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στον υπό εγκαινιασμό Ιερό...
17 Οκτωβρίου, 2020 - 15:17
Τελευταία ενημέρωση: 17/10/2020 - 15:23

Εγκαίνια Παρεκκλησίου στη Μονή Αναστάσεως του Κυρίου-Εμμαούς

Διαδώστε:
Εγκαίνια Παρεκκλησίου στη Μονή Αναστάσεως του Κυρίου-Εμμαούς

Τελέσθηκαν, κατά το διήμερο 16 και 17 Οκτωβρίου 2020, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Ιωάννου, τα Εγκαίνια του Ιερού Παρεκκλησίου του Αγίου Λουκά του Αποστόλου και Ευαγγελιστού, το οποίο και ευρίσκεται εντός της Ιεράς Μονής Αναστάσεως του Κυρίου-Εμμαούς.

Το εσπέρας της παραμονής των Εγκαινίων, ο Σεβασμιώτατος μετέφερε στον υπό εγκαινιασμό Ιερό Παρεκκλήσιο, τα Μαρτυρικά Λείψανα τα οποία εναπέθεσε εις την Αγία Τράπεζα τοποθετώντας τα επί του Αγίου Δισκαρίου και ψάλλοντας τα Μαρτυρικά Τροπάρια της Ακολουθία της υποδοχής των Λειψάνων εντός του Ιερού Βήματος, ενώ εν συνεχεία χοροστάτησε του Αρχιερατικού Εσπερινού των Εγκαινίων πλαισιούμενος από Κληρικούς και Διακόνους.

Το πρωί του Σαββάτου, 17 Οκτωβρίου ε.έ. έλαβε χώρα η Ακολουθία του Όρθρου εις την οποία ακούσθηκαν οι Κανόνες των Εγκαινίων και του Ευαγγελιστή Λουκά, ενώ εν συνεχεία ακολούθησε η λαμπρά Τελετή των Ιερών Εγκαινίων και η πρώτη πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννου.

Μεταξύ των Πιστών που προσήλθαν στο σημαντικό αυτό γεγονός για την επαρχία μας και συμμετείχαν προσευχιτικός τηρώντας ταυτόχρονα όλα τα προβλεπόμενα εκ των υγειονομικών αρχών μέτρα προστασίας, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού (Covid-19), παρέστη ο Δήμαρχος Λαγκαδά κ. Ιωάννης Ταχματζίδης καθώς επίσης και εκπρόσωποι της Δημοτικής Αυτοδιοικήσεως.

Τόσο στην εσπερινή ομιλία του, όσο και προ της Απολύσεως της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην σημασία του γεγονότος του εγκαινιασμού ενός Ναού για την πνευματική ζωή των Πιστών, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι θα πρέπει να κάνουμε κι εμείς ένα εσωτερικό εγκαινιασμό και μία νέα αρχή, καθαρίζοντας τον εαυτό μας από κάθε αμαρτία και κακό, έτσι ώστε να μπορούμε να ζούμε καθημερινά μέσα στο Φως και την Χάρη του Παρακλήτου, ενώ δεν παρέλειψε να κάνει και αναφορά στην μετατροπή της Του Θεού Σοφίας στην Κωνσταντινούπολη σε Μουσουλμανικό Τέμενος, τονίζοντας για μια ακόμα φορά την ρήση του Αγίου Συμεών, Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης ότι «ο άπαξ Ναός εσαεί Ναός».

Καταλήγοντας τον λόγο του, εξέφρασε την ικανοποίηση του για την σημερινή ευλογημένη ημέρα, ενώ συνεχάρη την Καθηγουμένη Φιλοθέη μοναχή και την αδελφότητα της Ιεράς Μονής, για την αποπεράτωση του έργου, ευχόμενος το παρεκκλήσιο αυτό να αποτελεί ακόμα ένα τόπος παρηγοριάς, προσευχής και θεραπείας πάντων των σωματικών και πνευματικών νοσημάτων.

 

 

Περισσότερες φωτογραφίες πατώντας εδώ.

 

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων