08/07/2024 08/07/2024 Η Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και επιδιώκοντας να διατηρήσει άσβεστη τη μνήμη και την αγωνιστικότητα του λαού, πραγματοποιεί την Παρασκευή 12 Ιουλίου τα εγκαίνια ιερού εξωκλησίου της Μονής το οποίο θα τιμάται στο όνομα του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη....
08 Ιουλίου, 2024 - 17:58
Τελευταία ενημέρωση: 08/07/2024 - 18:02

Εγκαινιάζεται το νέο ξωκλήσι που δεσπόζει πάνω από τη Μονή Αγίου Νεοφύτου

Διαδώστε:
Εγκαινιάζεται το νέο ξωκλήσι που δεσπόζει πάνω από τη Μονή Αγίου Νεοφύτου

Η Ιερά Βασιλική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Νεοφύτου στην Πάφο με αφορμή τη συμπλήρωση 50 χρόνων από τη βάρβαρη τουρκική εισβολή και επιδιώκοντας να διατηρήσει άσβεστη τη μνήμη και την αγωνιστικότητα του λαού, πραγματοποιεί την Παρασκευή 12 Ιουλίου τα εγκαίνια ιερού εξωκλησίου της Μονής το οποίο θα τιμάται στο όνομα του Προφήτη Ηλία του Θεσβίτη.

Το εντυπωσιακό σε κατασκευή και χωροθέτηση νέο ξωκλήσι της Μονής, βρίσκεται στο βουνό που δεσπόζει πάνω από τον Άγιο Νεόφυτο, μεταξύ Τσάδας και Κοίλης, η δε σύνδεση του με την αποφράδα ημέρα της τουρκικής εισβολής σχετίζεται με το γεγονός ότι η ετήσιος μνήμη του Προφήτη Ηλία γιορτάζεται στις 20 Ιουλίου.

Την Παρασκευή, 12 Ιουλίου από τις 7:30μ.μ., μέχρι τα ξημερώματα του Σαββάτου, θα τελεστεί ιερά Αγρυπνία κατά την οποία θα γίνουν συνεχόμενες όλες οι προβλεπόμενες από την τάξη ιερές ακολουθίες. Κατά τη διάρκεια της ακολουθίας του εσπερινού θα ψαλεί Παράκληση για ταχεία απελευθέρωση των κατεχόμενων από τους τούρκους εισβολείς πόλεων και χωριών μας, επάνοδο των εκτοπισμένων στις πατρογονικές τους εστίες και ανεύρεση των αγνοουμένων.

Των εγκαινίων θα προεξάρχει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, συμπαραστατούμενος από τον Καθηγούμενο της Μονής Αγίου Νεοφύτου και Επίσκοπο Χύτρων κ. Λεόντιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων