30/08/2021 30/08/2021 Την Κυριακή 29 Αυγούστου, η Εκκλησία μας τίμησε την αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Ιωάννη του Προδρόμου. Στην Ιερά Μητρόπολή Μονεμβασίας και Σπάρτης τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην προσφάτως ανασυσταθείσα Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Συντζάφι Χρυσάφων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, έγινε η εγκατάσταση της Διοικούσας...
30 Αυγούστου, 2021 - 19:31
Τελευταία ενημέρωση: 30/08/2021 - 19:33

Εγκατάσταση Διοικούσας Επιτροπής της ανασυσταθείσας Μονής

Διαδώστε:
Εγκατάσταση Διοικούσας Επιτροπής της ανασυσταθείσας Μονής

Την Κυριακή 29 Αυγούστου, η Εκκλησία μας τίμησε την αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Ιωάννη του Προδρόμου. Στην Ιερά Μητρόπολή Μονεμβασίας και Σπάρτης τελέσθηκε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην προσφάτως ανασυσταθείσα Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου στο Συντζάφι Χρυσάφων προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, έγινε η εγκατάσταση της Διοικούσας Επιτροπής της Μονής της οποίας Πρόεδρος θα είναι ο σεπτός Ποιμενάρχης και μέλη ο εφημέριος Χρυσάφων π. Νικόλαος Κωνσταντάκης, ο Πρόεδρος της Τ.Κ Χρυσάφων κ. Ιωάννης Παναγάκης, ο πρώην Αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και νυν Διοικητής του Ασύλου Ανιάτων Σπάρτης κ. Γεώργιος Κοντός, ο εκπαιδευτικός, θεολόγος και συγγραφέας κ. Νικόλαος Κουφός και η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χρυσάφων κα Ιωάννα Βαρβιτσιώτη.

Εκ μέρους της Διοικούσας Επιτροπής μίλησε ο κ. Νικόλαος Κουφός, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στο σπουδαίο γεγονός που τιμάει την ημέρα αυτή η Εκκλησία μας. Ακολούθως μίλησε για την σημαντική ιστορία της Μονής, ενώ ολοκληρώνοντας ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική επιλογή και την εμπιστοσύνη του στα μέλη της Διοικούσας Επιτροπής διαβεβαιώνοντας ότι όλοι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την αναγέννηση της ιστορικής αυτής Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κατακλείοντας τη λατρευτική σύναξη μίλησε αρχικά για την αποτομή της Τιμίας Κεφαλής του Ιωάννη του Προδρόμου. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της ανασύστασης έξι ιστορικών Μονών στην Μητρόπολή μας, οι οποίες έπαιξαν σημαντικό ρόλο κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας και κατά τον Αγώνα της Απελευθέρωσης το 1821, ενώ ευχήθηκε η Διοικούσα Επιτροπή να καταφέρει σε σύντομο χρονικό διάστημα να παρουσιάσει σημαντικό έργο.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, τελέσθηκε μνημόσυνο για τους αειμνήστους κτήτορες, ευεργέτες, ανακαινιστές και διακονούντες τη Μονή.

(φώτο: Δημήτριος Σκιαδάς, Νικόλαος Κουφός)

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων