24/05/2022 24/05/2022 Στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Πέρνικ (στη Βουλγαρία) την Κυριακή της Σαμαρείτιδος 22 Μαΐου 2022 τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους αρχιμ. Βαρθολομαίου, ο οποίος συλλειτούργησε με τον αρχιμ. Νικάνορα της φιλοξενούσης Μονής, τον ιερομόναχο Θεόφιλο από την αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου, τον ιερομόναχο Ζαχαρία από την αδελφότητα της...
24 Μαΐου, 2022 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 24/05/2022 - 18:35

Ειρηνικό συλλείτουργο ιερέων από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρωσία και Ουκρανία

Διαδώστε:
Ειρηνικό συλλείτουργο ιερέων από Ελλάδα, Βουλγαρία, Ρωσία και Ουκρανία

Στην Ιερά Μονή Αγίων Αναργύρων Πέρνικ (στη Βουλγαρία) την Κυριακή της Σαμαρείτιδος 22 Μαΐου 2022 τελέστηκε πανηγυρική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του ηγουμένου της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους αρχιμ. Βαρθολομαίου, ο οποίος συλλειτούργησε με τον αρχιμ. Νικάνορα της φιλοξενούσης Μονής, τον ιερομόναχο Θεόφιλο από την αδελφότητα της Μονής Εσφιγμένου, τον ιερομόναχο Ζαχαρία από την αδελφότητα της Μονής Τσερνογκόρσκι, τον ιερέα Ιωάννη Μπούρντιν προερχόμενο από το Πατριαρχείο Μόσχας και τον ιερέα Σέργιο Ιζμοντένοφ, προερχόμενο από την εν Ουκρανία Ρωσική Ορθόδοξη Εκκλησία.


Μπροστά στο γεγονός της Θείας Ευχαριστίας, που συνδέει την γη με τον ουρανό και το τώρα με τα έσχατα, μετέχοντες στο κοινό ποτήριο οι ιερείς από 4 έθνη επισφράγισαν το μήνυμα της ειρήνης και αγάπης του Ευαγγελίου και διατράνωσαν την αντίθεση τους στον πόλεμο, την καταδυνάστευση των λαών και τις επιβουλές εναντίον της Εκκλησίας του Χριστού.

Στην Θεία Λειτουργία συμμετείχαν πολλοί ορθόδοξοι πιστοί, μεταξύ των οποίων ο κυβερνήτης της περιοχής Πέρνικ, δήμαρχοι δήμων της περιοχής και άνθρωποι του πολιτισμού, οι οποίοι και προσκύνησαν τα λείψανα των φωτιστών των Σλάβων, Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

Φωτογραφίες:
https://album.esphigmenou.gr/2022/Sylleitourgo-22052022/i-LfsnGKC

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων