11/05/2022 12/05/2022 Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Γυναικείας Κοινοβιακής Μονής Αγίου Νικολάου Ιράς Λευκάδος, με την ευκαιρία της ανάμνησης της παρόδου του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου από τη νήσο της Λευκάδας, το διήμερο της Δευτέρας και της Τρίτης, 9 και 10 Μαΐου 2022. Το απόγευμα της Δευτέρας και ώρα 6.30...
11 Μαΐου, 2022 - 17:16
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2022 - 1:56

Εκδηλώσεις ανάμνησης της παρόδου του Ιερού Λειψάνου του Αγ. Νικολάου στην Ιρά Λευκάδος

Διαδώστε:
Εκδηλώσεις ανάμνησης της παρόδου του Ιερού Λειψάνου του Αγ. Νικολάου στην Ιρά Λευκάδος

Με κάθε εκκλησιαστική λαμπρότητα πραγματοποιήθηκαν οι προγραμματισμένες εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Γυναικείας Κοινοβιακής Μονής Αγίου Νικολάου Ιράς Λευκάδος, με την ευκαιρία της ανάμνησης της παρόδου του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Νικολάου από τη νήσο της Λευκάδας, το διήμερο της Δευτέρας και της Τρίτης, 9 και 10 Μαΐου 2022.

Το απόγευμα της Δευτέρας και ώρα 6.30 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας. Το θείο λόγο κήρυξε ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σπυρίδων Μπούρης, ο οποίος μεταξύ άλλων στις αρετές και τα χαρίσματα του εορταζόμενου Ιεράρχου της Εκκλησίας μας.

Το πρωί της κυριωνύμου ημέρας τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, με την συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως και την παρουσία των τοπικών πολιτικών και στρατιωτικών αρχών, των μαθητών του Γυμνασίου και των Λυκειακών τάξεων Βασιλικής και των ευσεβών πιστών. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης.

Μετά την απόλυση της Πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση των Ιερών λειψάνων και της Ιεράς Εικόνας του εορταζομένου Αγίου πέριξ της Ιεράς Μονής και στη συνέχεια η ευλόγηση των άρτων υπό του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχηθεί σε όλους έτη πολλά κι ευλογημένα δια πρεσβειών του Αγίου Νικολάου.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας και ώρα 6.30 μ.μ. εψάλη η Ιερά Παράκληση του Αγίου και στη συνέχεια το Κτητορικό Μνημόσυνο των αοιδίμων αδελφών, ευεργετών και δωρητών της Ι. Μονής.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων