20/03/2019 20/03/2019 Εκδήλωση για τον εορτασμό της Επετείου Κήρυξης της Επανάστασης στη Ρούμελη (24 Μαρτίου 1821) από τον πρώτο Εθνεγέρτη Δεσπότη Σαλώνων Ησαΐα και τον θρυλικό οπλαρχηγό Πανουργιά Πανουργιά, διοργανώνει την Κυριακή 24 Μάρτη, στην Μονή Προφήτη Ηλία, ο Δήμος Δελφών. Το πρόγραμμα 11:30  – Έναρξη Τελετής – Τέλεση Δοξολογίας. – Εκφώνηση πανηγυρικού λόγου από τον Κωνσταντίνο...
20 Μαρτίου, 2019 - 15:47

Εκδηλώσεις για την κήρυξη της επανάστασης στη Ρούμελη

Διαδώστε:
Εκδηλώσεις για την κήρυξη της επανάστασης στη Ρούμελη

Εκδήλωση για τον εορτασμό της Επετείου Κήρυξης της Επανάστασης στη Ρούμελη (24 Μαρτίου 1821) από τον πρώτο Εθνεγέρτη Δεσπότη Σαλώνων Ησαΐα και τον θρυλικό οπλαρχηγό Πανουργιά Πανουργιά, διοργανώνει την Κυριακή 24 Μάρτη, στην Μονή Προφήτη Ηλία, ο Δήμος Δελφών.

Το πρόγραμμα

11:30  – Έναρξη Τελετής

– Τέλεση Δοξολογίας.

– Εκφώνηση πανηγυρικού λόγου από τον Κωνσταντίνο Λάζαρη, Ιστορικό.

– Επιμνημόσυνη Δέηση στον χώρο του Ηρώου.

– Κατάθεση Στεφάνων.

– Φιλοξενία στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής.

21:30  – Φρυκτωρίες

Αναπαράσταση της μετάδοσης του επαναστατικού μηνύματος στη Ρούμελη με άναμμα φωτιών στα ιστορικά σημεία, που αναφέρονται στις καταγραφές του Δρόσου Κραβαρτόγιαννου. (Θέσεις σε Δεσφίνα, Ι.Μ. Προφήτη Ηλία, Χρισσού, Άγιο Κωνσταντίνο, Άμφισσα).

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων