19/05/2021 20/05/2021 Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου εις μνήμην των θυμάτων της γενοκτονίας του Ποντίων τελέστηκαν σήμερα το πρωί, αμέσως μετά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος Κοζάνης, ενώ ακούστηκε και ο Εθνικός μας Ύμνος. Η επιμνημόσυνη δέηση γίνεται κάθε χρόνο την 19η Μαΐου, όπως είχε καθιερωθεί και γινόταν από το...
19 Μαΐου, 2021 - 12:46
Τελευταία ενημέρωση: 20/05/2021 - 10:27

Εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων στην Ι. Μονή Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος

Διαδώστε:
Εκδηλώσεις Μνήμης για την Γενοκτονία των Ποντίων στην Ι. Μονή Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος

Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου εις μνήμην των θυμάτων της γενοκτονίας του Ποντίων τελέστηκαν σήμερα το πρωί, αμέσως μετά τον Όρθρο και τη Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος Κοζάνης, ενώ ακούστηκε και ο Εθνικός μας Ύμνος.

Η επιμνημόσυνη δέηση γίνεται κάθε χρόνο την 19η Μαΐου, όπως είχε καθιερωθεί και γινόταν από το 1917 στην Ιερά μονή Αγίου Ιωάννη Βαζελώνος στον Πόντο, σύμφωνα με τα ΔΙΠΤΥΧΑ ΤΗΣ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ 2015: «ΤΑ ΑΜΩΜΑ ΣΦΑΓΙΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΠΟΝΤΟΥ» του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Δράμας κ.κ. Παύλου.

Πηγή φωτογραφιών: Pertsinidis Konstan

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων