29/11/2022 29/11/2022 Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας με αισθήματα της κατ’ άνθρωπον θλίψεως αναγγέλλει την κοίμηση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού μακαριστού αρχιμανδρίτου Ιεροθέου Κοκόση. Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραβόλας και η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο της...
29 Νοεμβρίου, 2022 - 12:34

Εκδημία Καθηγουμένου Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού

Διαδώστε:
Εκδημία Καθηγουμένου Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού

Η Ιερά Μητρόπολη Αιτωλίας και Ακαρνανίας με αισθήματα της κατ’ άνθρωπον θλίψεως αναγγέλλει την κοίμηση του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Αστακού μακαριστού αρχιμανδρίτου Ιεροθέου Κοκόση.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλλεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022 και ώρα 11:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Παραβόλας και η ταφή του θα πραγματοποιηθεί στο Κοιμητήριο της Παραβόλας.

Ο μακαριστός αρχιμανδρίτης Ιερόθεος Κοκόσης γεννήθηκε στην Παραβόλα Αιτωλοακαρνανίας το έτος 1967. Μετά τις εγκύκλιες σπουδές του εισήλθε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Αστακού, όπου εκάρη μοναχός την 5η Δεκεμβρίου 1992, από τον μακαριστό Καθηγούμενο αρχιμ. Θεόδωρο Ευαγγελάτο, λαβών το όνομα Ιερόθεος προς τιμήν του αρχιμ. Ιεροθέου Τριφύλλη, πνευματικού αναμορφωτού του Αστακού.

Την 6η Δεκεμβρίου 1992 χειροτονήθηκε διάκονος και την 26η Φεβρουαρίου 1993 πρεσβύτερος από τον μακαριστό Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Θεόκλητο. Διηκόνησε με θυσιαστικό φρόνημα τις ενορίες Αγίου Νικολάου Μπαμπίνης, Αγίου Συμεών Στυλίτου Μαγούλας, Αγίας Παρασκευής Αφράτου, Αγίου Γεωργίου Χουνίστης, Αγίου Νικολάου Ποταμούλας παραμένοντας ταυτόχρονα στην Ιερά Μονή της μετανοίας του για την ανακαίνιση και την ανάδειξη της οποίας συνέβαλλε τα μέγιστα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων