04/03/2021 04/03/2021 Νέος ηγούμενος της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Παλαιοκαστριτίσσης στην Κέρκυρα, εις διαδοχήν του αειμνήστου π. Ευθυμίου Δούη, εξελέγη από την αδελφότητα της Μονής ο Αρχιμανδρίτης Σωσίπατρος Ασπιώτης. Προ της εκλογής τελέστηκε θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και τρισάγιο για τον αείμνηστο π. Ευθύμιο Δούη, ενώ στην συνέχεια...
04 Μαρτίου, 2021 - 16:39
Τελευταία ενημέρωση: 04/03/2021 - 16:52

Εκλογή νέου Ηγουμένου στη Μονή Παλαιοκαστριτίσσης στην Κέρκυρα

Διαδώστε:
Εκλογή νέου Ηγουμένου στη Μονή Παλαιοκαστριτίσσης στην Κέρκυρα

Νέος ηγούμενος της Ιεράς Μονής Υπεραγίας Θεοτόκου Παλαιοκαστριτίσσης στην Κέρκυρα, εις διαδοχήν του αειμνήστου π. Ευθυμίου Δούη, εξελέγη από την αδελφότητα της Μονής ο Αρχιμανδρίτης Σωσίπατρος Ασπιώτης.

Προ της εκλογής τελέστηκε θεία λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκταρίου και τρισάγιο για τον αείμνηστο π. Ευθύμιο Δούη, ενώ στην συνέχεια η αδελφότητα, εξέλεξε με ψηφοφορία, όπως προβλέπει ο εσωτερικός κανονισμός, τον π. Σωσίπατρο Ασπιώτη νέο καθηγούμενο.

Προσφωνώντας τον νέο καθηγούμενο ο Μητροπολίτης Κερκύρας τόνισε ότι αναλαμβάνει το έργο της διακονίας της αδελφότητος και οφείλει να ασκήσει με ταπείνωση τα καθήκοντα τα οποία η αδελφότητα του εμπιστεύεται και η Παναγία, η προστάτιδα της Μονής, επευλογεί να έχει, για να διαφυλάττει πάντοτε την ενότητα, την αγάπη και το μοναχικό ήθος. Ο κ. Νεκτάριος τόνισε ότι θα είναι πάντοτε κοντά στην αδελφότητα και στον νέο ηγούμενο και προσδοκά ότι θα συνεχιστεί το έργο του μακαριστού π. Ευθυμίου.

Η επίσημη ενθρόνιση του νέου ηγουμένου θα γίνει την Παρασκευή 7 Μαΐου 2021, εορτή της Ζωοδόχου Πηγής.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων