14/04/2021 14/04/2021 Εκοιμήθη σε ηλικία 83 ετών η αδελφή Χριστοφόρα, Μοναχή της αδελφότητας Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας. Η αδελφή Χριστοφόρα, κατά κόσμον Θεοπούλα Μανθά, πέρασε τη ζωή της προσφέροντας στον συνάνθρωπο. Πριν γίνει μοναχή, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ΄90, εργαζόταν με ανιδιοτέλεια στο Γηροκομείο Μεγάλων Καλυβίων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών. Το 1999 μαζί με...
14 Απριλίου, 2021 - 22:29

Εκοιμήθη η αδελφή Χριστοφόρα

Διαδώστε:
Εκοιμήθη η αδελφή Χριστοφόρα

Εκοιμήθη σε ηλικία 83 ετών η αδελφή Χριστοφόρα, Μοναχή της αδελφότητας Αγίων Θεοδώρων Καλαμπάκας.

Η αδελφή Χριστοφόρα, κατά κόσμον Θεοπούλα Μανθά, πέρασε τη ζωή της προσφέροντας στον συνάνθρωπο. Πριν γίνει μοναχή, μέχρι τα τέλη της δεκαετίας του ΄90, εργαζόταν με ανιδιοτέλεια στο Γηροκομείο Μεγάλων Καλυβίων της Ιεράς Μητροπόλεως Τρίκκης και Σταγών.

Το 1999 μαζί με τη γερόντισσα Ταβιθά και την αδελφή Καλλινίκη αναχώρησαν, ποθώντας τη μοναχική ζωή. Ο Μακαριστός Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ τις εγκατέστησε στην ιστορική Μονή Αγίων Θεοδώρων και προχώρησε στη Μοναχική Κουρά τους.

Οι τρεις τους, μαζί με τον Μακαριστό Επίσκοπο, υπήρξαν ουσιαστικά νέοι κτήτορες της Μονής, καθώς αυτή αναστηλώθηκε, ενώ ανεγέρθη και το νέο Καθολικό στον αύλειο χώρο αυτής.

Η αδελφή Χριστοφόρα υπέμεινε με χαμόγελο και καρτερία και τη δοκιμασία που της δόθηκε τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής της και εκοιμήθη εν Κυρίω το απόγευμα της Τετάρτης.

Η Εξόδιος Ακολουθία της θα ψαλλεί στις 11 το πρωί της Πέμπτης, 15 Απριλίου 2021, στο Καθολικό της Μονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων