07/04/2020 07/04/2020 Πριν λίγες ώρες, η Γερόντισσα Μαγδαληνή Καθηγουμένη της Ι.Μ. “Η Μήτηρ του Ηγαπημένου” Κλειδίου Βοιωτίας παρέδωσε την μακαρία ψυχή της στα χέρια του Γλυκυτάτου Νυμφίου της, τον Οποίο απο μικρό κοριτσάκι αγάπησε και πόθησε εξ’ όλης της ψυχής της. Η ταπείνωση και το ασκητικό της πνεύμα ακόμη και την περίοδο της ασθενείας της προκαλούσαν εντύπωση...
07 Απριλίου, 2020 - 21:19
Τελευταία ενημέρωση: 07/04/2020 - 21:28

Εκοιμήθη η Γερόντισσα Μαγδαληνή της Ι.Μ. “Η Μήτηρ του Ηγαπημένου”

Διαδώστε:
Εκοιμήθη η Γερόντισσα Μαγδαληνή της Ι.Μ. “Η Μήτηρ του Ηγαπημένου”

Πριν λίγες ώρες, η Γερόντισσα Μαγδαληνή Καθηγουμένη της Ι.Μ. “Η Μήτηρ του Ηγαπημένου” Κλειδίου Βοιωτίας παρέδωσε την μακαρία ψυχή της στα χέρια του Γλυκυτάτου Νυμφίου της, τον Οποίο απο μικρό κοριτσάκι αγάπησε και πόθησε εξ’ όλης της ψυχής της.

Η ταπείνωση και το ασκητικό της πνεύμα ακόμη και την περίοδο της ασθενείας της προκαλούσαν εντύπωση και θαυμασμό.

Άνθρωπος αενάου προσευχής, πρώτη έμπαινε στο παρεκκλήσιο για την ακολουθία και τελευταία έβγαινε πάντα. Προσευχόταν συνεχώς για τον κόσμο και τα προβλήματα του και συνέπασχε μαζί τους. Μοναχή με την βαθειά έννοια της καλογερικής , χαρακτηριστικό ειναι πως δεν εβγαινε ούτε φωτογραφίες παρά μόνον όσες την τραβούσαν στα “κλεφτά”, ποτέ δεν ειχε επαφή με την τεχνολογία και ούτε ήθελε.

Απο νέα προσκολήθηκε κοντά στον Μακαριστό Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κυρό Ηλία Τσακογιάννη μετά την πτώση του οποίου μαζί με μια ομάδα νεανίδων έφυγαν απο την Μαγνησία και κατέφυγαν στην Βοιωτία, ξεκινόντας το 1972 με πολλές δυσκολίες την ανέγερση της Ιεράς Μονής “Μητρός του Ηγαπημένου” στο κλειδί Βοιωτίας.

Η Μακαριστή Γερόντισσα μαζί με τον Αείμνηστο Γέροντα της Άγιο Δημητριάδος Κυρό Ηλία θεωρούνται Κτήτορες της Μονής του Κλειδίου, το οποίο έκαναν ενα στολίδι της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας και καταφύγιο πολλών ψυχών, το οποίο σήμερα αριθμεί 12 μοναχές.

Την Μακαριστή Γερόντισσα σε λίγο θα την δεχθεί στα σπλάχνα της η μυρωμένη γή της Βοιωτίας, θα την δεχθεί στα σπλάχνα του το ησυχαστήριο της Καρδιάς και των κόπων της , η πενθοφορούσα αδελφότητα θα την κηδεύσει με κάθε μοναχική απλότητα , το χοϊκό της σκήνωμα ανευ των πνευματικών της τέκνων( λόγω των συνθηκών) αλλα το πνεύμα της θα το αναλάβει χορός Αγίων Αγγέλων.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων