16/03/2022 16/03/2022 Εκοιμήθη η μοναχή Μακρίνα, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Σπετσών η οποία διακρίθηκε για το υψηλό μοναχικό ήθος και φρόνημα και για την στιβαρότητα του χαρακτήρα της. Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Πέμπτην 17 Μαρτίου και ώρα 11.00 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς...
16 Μαρτίου, 2022 - 9:26
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2022 - 9:31

Εκοιμήθη η μοναχή Μακρίνα, Καθηγουμένη της Μονής Αγίων Πάντων Σπετσών

Διαδώστε:
Εκοιμήθη η μοναχή Μακρίνα, Καθηγουμένη της Μονής Αγίων Πάντων Σπετσών

Εκοιμήθη η μοναχή Μακρίνα, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Αγίων Πάντων Σπετσών η οποία διακρίθηκε για το υψηλό μοναχικό ήθος και φρόνημα και για την στιβαρότητα του χαρακτήρα της.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί την Πέμπτην 17 Μαρτίου και ώρα 11.00 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας: 

Μετά βαθυτάτης κατ’ άνθρωπον θλίψεως αγγέλομεν την εν Κυρίω κοίμησιν της Καθηγουμένης της Ι.Μονής Αγίων Πάντων Σπετσών Μακρίνας Μοναχής κατά κόσμον Μαργαρίτας Λιακάκου.

Το 1985 προσήλθε εις την Ι.Μονήν Αγίων Πάντων Σπετσών με ικανή συνοδεία μοναζουσών από την Ι.Μητρόπολην Χαλκίδος.

Ηγουμένη διορίσθηκε την 1.6.1985 υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας Κυρού Ιεροθέου.

Διακρίθηκε δια το υψηλόν μοναχικόν ήθος και φρόνημα και δια την στιβαρότητα του χαρακτήρος της .

Συνέβαλε τα μέγιστα εις την εκ βάθρων ανακαίνισιν της Ι.Μονής των Αγίων Πάντων και οργάνωσε άψογα την λειτουργίαν αυτής.

Επί των ημερών της, η ως ανω Ι. Μονή απετέλεσε σπουδαίο πνευματικό φάρο με ακτινοβολία πέραν των ορίων της καθ’ ημάς Ι.Μητροπόλεως.

Η εξόδιος ακολουθία θα τελεσθή την Πέμπτην 17ην Μαρτίου 2022 και ώρα 11.00 υπό του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου ημών κ.κ ΕΦΡΑΙΜ.

Είη η μνήμη αυτής αιωνία και απαλαίωτος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων