09/12/2019 09/12/2019 Στο Ιερό Ησυχαστήριο «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Μαψού Κορινθίας μετέβησαν, χθες το μεσημέρι, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου προκειμένου να τελέσουν την Εξόδιο Ακολουθία της μακαριστής Αδελφής του Ι. Ησυχαστηρίου Παταπίας (κατά κόσμον Έλλης Κριτσιλίγκου), Μοναχής μίας από τις πρώτες αδελφές του Ι. Ησυχαστηρίου....
09 Δεκεμβρίου, 2019 - 22:35
Τελευταία ενημέρωση: 09/12/2019 - 21:55

Εκοιμήθη η Μοναχή Παταπία, της Ι. Μονής “Ο Τίμιος Σταυρός” Κορινθίας

Διαδώστε:
Εκοιμήθη η Μοναχή Παταπία, της Ι. Μονής “Ο Τίμιος Σταυρός” Κορινθίας

Στο Ιερό Ησυχαστήριο «Ο ΤΙΜΙΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ» Μαψού Κορινθίας μετέβησαν, χθες το μεσημέρι, Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2019, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος μετά του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών κ. Αγαπίου προκειμένου να τελέσουν την Εξόδιο Ακολουθία της μακαριστής Αδελφής του Ι. Ησυχαστηρίου Παταπίας (κατά κόσμον Έλλης Κριτσιλίγκου), Μοναχής μίας από τις πρώτες αδελφές του Ι. Ησυχαστηρίου.


Πλήρης ημερών η εκδημήσασα ανάλωσε εκ νεότητος τον εαυτό της στην διακονία του «αδελφού» προς δόξαν Θεού. Σε ηλικία εικοσιπέντε (25) ετών εντάχθηκε στην Αδελφότητα και διηκόνησε πλήθος παιδιών με αυταπάρνηση (αγόρια κατ’ αρχήν και κορίτσια στην συνέχεια), στο Ίδρυμα που συνέστησε ο Πνευματικός του εν λόγω Ι. Ησυχαστηρίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Νήφωνας Θωμαδάκης, «ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΠΑΙΔΙΟΥ» και κατόπιν με την επωνυμία «ΒΗΘΛΕΕΜ». Το 1997 αναλαμβάνει χρέη Ηγουμένης στην Ι. Μονή Αγίου Νικολάου Μαψού, κατόπιν προτάσεως της Γερόντισσας του Ι. Ησυχαστηρίου.


Στον επικήδειο λόγο, που εξεφώνησε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Διονύσιος, εξήρε την προσωπικότητα της εκλιπούσης, η οποία ήταν άνθρωπος της προσευχής, της υπακοής και της αγάπης και η οποία εξήλθε εκ του κόσμου τούτου κατά την ημέρα της μνήμης του Οσίου Παταπίου, του οποίου το όνομα ως Κορινθία Μοναχή έφερε.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων