18/08/2021 18/08/2021 H Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, μετά θλίψεως, ανακοίνωσε, ότι, την Τετάρτη 18η Αυγούστου στις 11:00 π.μ. εκοιμήθη οσιακώς η μοναχή Χριστονύμφη, πλήρης ημερών. Η μοναχή Χριστονύμφη ήταν η τελευταία μοναχή, που διακόνησε τον Άγιο Σάββα και διακρινόταν για το ήρεμο πρόσωπό της και τον χαρακτήρα της, την προσήνειά της, την αγάπη και τον...
18 Αυγούστου, 2021 - 15:46
Τελευταία ενημέρωση: 18/08/2021 - 15:10

Εκοιμήθη η Μοναχή Χριστονύμφη στην Κάλυμνο

Διαδώστε:
Εκοιμήθη η Μοναχή Χριστονύμφη στην Κάλυμνο

H Ιερά Μητρόπολη Λέρου, Καλύμνου και Αστυπάλαιας, μετά θλίψεως, ανακοίνωσε, ότι, την Τετάρτη 18η Αυγούστου στις 11:00 π.μ. εκοιμήθη οσιακώς η μοναχή Χριστονύμφη, πλήρης ημερών.

Η μοναχή Χριστονύμφη ήταν η τελευταία μοναχή, που διακόνησε τον Άγιο Σάββα και διακρινόταν για το ήρεμο πρόσωπό της και τον χαρακτήρα της, την προσήνειά της, την αγάπη και τον σεβασμό της στην Ηγουμένη και τις Μοναστρίες της, πάντοτε με το χαμόγελο, που μαγνήτιζε τον άνθρωπο. Αγαπούσε τα άνθη και τα πουλιά με τα οποία συνομιλούσε. Πραγματική μοναχή με ζήλο Θεού και αφοσίωση στον Άγιο Σάββα. Η μνήμη της αγήρως και αιωνία.
Η εξόδιος Ακολουθία θα ψαλεί την Πέμπτη 19 Αυγούστου και ώρα 10:00΄ π.μ., στον Ιερό Ναό Αγίας Φιλοθέης (Μονή Αγίων Πάντων).
Θα τηρηθούν όλα τα προβλεπόμενα υγιεινομικά πρωτόκολλα λόγω κορωνοϊού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων