19/11/2019 19/11/2019 Εκοιμήθη εν Κυρίω, μετά από χρόνια δοκιμασία, ο Γέροντας Γρηγόριος Παπασωτηρίου, πνευματικός και κτήτορας της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου, Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής, πνευματικό τέκνο του Αγίου Παϊσίου.     ΦΩΤΟ ΩΣ ΑΝΩ: Ο μακάριος Γέροντας Παίσιος ο Αγιορείτης μαζί με το Πανοσιολογιώτατο αρχιμ. γέροντα Γρηγόριο και τη Καθηγουμένη γερόντισσα Ευφημία στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μεταμορφώσεως...
19 Νοεμβρίου, 2019 - 13:42
Τελευταία ενημέρωση: 19/11/2019 - 15:03

Εκοιμήθη ο Γέρων Γρηγόριος – Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Χαλκιδικής

Διαδώστε:
Εκοιμήθη ο Γέρων Γρηγόριος – Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου Χαλκιδικής

Εκοιμήθη εν Κυρίω, μετά από χρόνια δοκιμασία, ο Γέροντας Γρηγόριος Παπασωτηρίου, πνευματικός και κτήτορας της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου, Μεταμόρφωσης Χαλκιδικής, πνευματικό τέκνο του Αγίου Παϊσίου.

 

 

ΦΩΤΟ ΩΣ ΑΝΩ: Ο μακάριος Γέροντας Παίσιος ο Αγιορείτης μαζί με το Πανοσιολογιώτατο αρχιμ. γέροντα Γρηγόριο και τη Καθηγουμένη γερόντισσα Ευφημία στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μεταμορφώσεως Χαλκιδικής

Ο Μακαριστός Γέροντας χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος υπό του μακαριστού Μητροπολίτου Κασσανδρείας κυρού Συνεσίου Βισβίνη και τοποθετήθηκε ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Κασσανδρείας.

To 1977, με την ευλογία του μακαριστού Κασσανδρείας Συνεσίου και την πνευματική καθοδήγηση του αγίου Παϊσίου ίδρυσε το γυναικείο Ησυχαστήριο του Τιμίου Προδρόμου στην Μεταμόρφωση Χαλκιδικής, με πρώτες μοναχές τις αδερφές Ευγενία και Μαρία Χωριατάκη, την Σοφία Κενανίδου από την Μεταμόρφωση Χαλκιδικής καθώς και τις αδερφές Τσαπράζογλου από το Βατοπέδι Χαλκιδικής.

 

 

Ο μακαριστός Γέροντας Γρηγόριος υπήρξε πνευματικό τέκνο του αγίου Παϊσίου του Αγιορείτου, υπό την πνευματική καθοδήγηση του οποίου έλαβε και το αγγελικό σχήμα και κατόπιν δικής του υποδείξεως και ευλογίας ανέλαβε πνευματικός της Ι. Μ. Τιμίου Προδρόμου, η οποία σήμερα αριθμεί περί τις 50 μοναχές.

 

ΠΗΓΗ: ΠΕΜΠΤΟΥΣΙΑ

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων