18/09/2020 18/09/2020 Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, το απόγευμα, τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία της Μοναχής Βερονίκης, Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καλτεζών Μαντινείας. Η κατά κόσμον Κωνσταντίνα Μοιράγια εγεννήθη το 1936 στο χωριό Κολλίνες Αρκαδίας. Το 1965 προσήλθε στην Ιερά Μονή και έπειτα από από τριετή δοκιμασία εκάρη Μοναχή υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας...
18 Σεπτεμβρίου, 2020 - 8:38
Τελευταία ενημέρωση: 18/09/2020 - 8:51

Εξόδιος Ακολουθία Ηγουμένης Ι. Μ. Αγ. Νικολάου Καλτεζών

Διαδώστε:
Εξόδιος Ακολουθία  Ηγουμένης Ι. Μ. Αγ. Νικολάου Καλτεζών

Την Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020, το απόγευμα, τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία της Μοναχής Βερονίκης, Καθηγουμένης της Ιεράς Μονής Αγίου Νικολάου Καλτεζών Μαντινείας.

Η κατά κόσμον Κωνσταντίνα Μοιράγια εγεννήθη το 1936 στο χωριό Κολλίνες Αρκαδίας.

Το 1965 προσήλθε στην Ιερά Μονή και έπειτα από από τριετή δοκιμασία εκάρη Μοναχή υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κυρού ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ Β΄ την 8η Μαίου 1968. Την 3η Ιουλίου 1983 εκάρη Μεγαλόσχημος Μοναχή υπό του ιδίου Μητροπολίτου.

Στις 19 Νοεμβρίου 2000 εξελέγη Ηγουμένη και ενθρονίστηκε υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Αλεξάνδρου.

Στην Ακολουθία συμμετείχαν πλείας Κληρικών, Ηγουμένων, Μοναχών και πιστών, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος, ο οποίος στον επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στην αποστολή των Μοναχών, καθώς και στις αρετές της μεταστάσης και ευχήθηκε για την μακαριστή με τον στίχο του αποστολικού Αναγνώσματος «η ψυχή αυτής εν αγαθοίς αυλήσθήσεται», να ακούσει από τον Κύριο της ζωής και του θανάτου το, «ευ δούλη αγαθή και πιστή είσελθε εις την χαράν του Κυρίου σου».

Χ. Μπίτας

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων