10/02/2022 10/02/2022 Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα η εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δημιόβης, Μοναχής Κυριακής Πλατανοπούλου. Της Ακολουθίας, η οποία τελέσθηκε στο Καθολικό της Μονής προέστη ο Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης. Τις συλλυπητήριες ευχές του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου προς την αδελφότητα της Ι....
10 Φεβρουαρίου, 2022 - 16:07
Τελευταία ενημέρωση: 10/02/2022 - 18:53

Εξόδιος Ακολουθία Ηγουμένης της Μονής Δημιόβης

Διαδώστε:
Εξόδιος Ακολουθία Ηγουμένης της Μονής Δημιόβης

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα η εξόδιος Ακολουθία της μακαριστής Ηγουμένης της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δημιόβης, Μοναχής Κυριακής Πλατανοπούλου. Της Ακολουθίας, η οποία τελέσθηκε στο Καθολικό της Μονής προέστη ο Μητροπολίτης Καρθαγένης κ. Μελέτιος, συμπαραστατούμενος από Ιερείς της Ιεράς Μητρόπολης.

Τις συλλυπητήριες ευχές του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου προς την αδελφότητα της Ι. Μονής μετέφερε ο πρωτοσύγκελλος της Μητρόπολης Πανοσιολ. Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς, ο οποίος και μίλησε για την μοναχική ζωή, τις αρετές και την προσφορά της μακαριστής Γερόντισσας στο Μοναστήρι της μετανοίας της.

Ακολούθως έλαβε χώρα η ταφή της Ηγουμένης στον Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνος. Στην εξόδιο Ακολουθία παρέστησαν ο Δήμαρχος Καλαμάτας Αθανάσιος Βασιλόπουλος, εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων, καθώς και αντιπροσωπείες μοναστικών αδελφοτήτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων