08/10/2021 08/10/2021 Η εξόδιος ακολουθία του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Ασωπίας (Τσάτσαρι) π. Αρσενίου (κατά κόσμον Ιωάννη) Γιαννακούλια τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 6ης Οκτωβρίου 2021, στον προαύλειο χώρο της Μονής, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό. Την εξόδιο ακολουθία τέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και ο Σεβασμιώτατος...
08 Οκτωβρίου, 2021 - 11:13
Τελευταία ενημέρωση: 08/10/2021 - 11:14

Εξόδιος ακολουθία μακαριστού ηγουμένου Μονής Προφήτη Ηλία Ασωπίας

Διαδώστε:
Εξόδιος ακολουθία μακαριστού ηγουμένου Μονής Προφήτη Ηλία Ασωπίας

Η εξόδιος ακολουθία του Ηγούμενου της Ιεράς Μονής Προφήτου Ηλιού Ασωπίας (Τσάτσαρι) π. Αρσενίου (κατά κόσμον Ιωάννη) Γιαννακούλια τελέσθηκε το απόγευμα της Τετάρτης, 6ης Οκτωβρίου 2021, στον προαύλειο χώρο της Μονής, τηρουμένων όλων των υγειονομικών μέτρων για την προστασία από τον κορωνοϊό.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών και ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Γεώργιος, πλαισιούμενοι από ιερείς της Μητροπόλεως Θηβών και Λεβαδείας και άλλων Μητροπόλεων.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών και Λεβαδείας στον επικήδειο λόγο του αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον μακαριστό ηγούμενο και στην πληθωρική προσωπικότητά του και ανέφερε ότι με τον ερχομό του στο Μοναστήρι το αναστήλωσε και του έδωσε ζωή.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών στο λόγο του αναφέρθηκε στην γνωριμία του με τον μακαριστό π. Αρσένιο, στην ζωντάνια του χαρακτήρα του και είπε ότι αποτελούσε πρότυπο γέροντα διαφορετικό από τους σύγχρονους γέροντες που σήμερα ακολουθούμε.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων