12/05/2021 12/05/2021 Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα, Πέμπτη 12 Μαϊου 2021, στις 6 μ.μ. η Εξόδιος Ακολουθία της Καθηγουμένης Μακαρίας Μοναχής στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης Άργους, η οποία έπειτα ενταφιάστηκε στο κοιμητήριο του μοναστηριού. Στην εξόδιο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος με τον Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο και τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος....
12 Μαΐου, 2021 - 19:48
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2021 - 19:57

Εξόδιος Καθηγουμένης Μακαρίας μοναχής στην Αγ. Μαρίνα Άργους

Διαδώστε:
Εξόδιος Καθηγουμένης Μακαρίας μοναχής στην Αγ. Μαρίνα Άργους

Σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε σήμερα, Πέμπτη 12 Μαϊου 2021, στις 6 μ.μ. η Εξόδιος Ακολουθία της Καθηγουμένης Μακαρίας Μοναχής στην Ιερά Μονή Αγίας Μαρίνης Άργους, η οποία έπειτα ενταφιάστηκε στο κοιμητήριο του μοναστηριού.

Στην εξόδιο προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδας κ. Νεκτάριος με τον Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο και τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος.

Παράλληλα, μεγάλη ήταν η συμμετοχή μοναχών και μοναζουσών από Ιερές Μονές της Μητροπόλεως Αργολίδος και ομόρων Μητροπόλεων καθώς και των πιστών που είχαν συνδεθεί πνευματικά με την μακαριστή Γερόντισσα.

Να σημειωθεί ότι η τελετή πραγματοποιήθηκε σε εξωτερικό χώρο για λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, ενώ απαγορευόταν η είσοδος χωρίς τη χρήση της προστατευτικής μάσκας.

Η μακαριστή Γερόντισσα της Ιεράς Μονής διετέλεσε Ηγουμένη από το 2000 μέχρι και της κοιμήσεώς της. Συνολικά ἔζησε στην μοναχική ζωή 72 ἔτη.

Πηγή: argolida24.gr

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων