14/12/2019 14/12/2019 Την Κουρά Μοναχής (ρασοευχή) τέλεσε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυρράχης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. Προηγήθηκε η ακολουθία του Εσπερινού. Η νέα Μοναχή έλαβε το όνομα Εφραιμία προς τιμήν του κοιμηθέντος πρόσφατα Γέροντος Εφραίμ Φιλοθεΐτου. Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, απηύθηνε λόγους επιστηρικτικούς για την...
14 Δεκεμβρίου, 2019 - 10:01
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2019 - 10:05

Έλαβε το όνομα Εφραιμία προς τιμήν του μακαριστού Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας

Διαδώστε:
Έλαβε το όνομα Εφραιμία προς τιμήν του μακαριστού Γέροντα Εφραίμ της Αριζόνας

Την Κουρά Μοναχής (ρασοευχή) τέλεσε την Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2019, στην ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυρράχης, ο Σεβ. Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος. Προηγήθηκε η ακολουθία του Εσπερινού. Η νέα Μοναχή έλαβε το όνομα Εφραιμία προς τιμήν του κοιμηθέντος πρόσφατα Γέροντος Εφραίμ Φιλοθεΐτου.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος, απηύθηνε λόγους επιστηρικτικούς για την πνευματική πορεία της νεόκουρης Μοναχής. Ιδιαιτέρως, τόνισε ότι το όνομα το οποίο έλαβε είναι ενός αγιασμένου ανθρώπου, ο οποίος αφιέρωσε όλη του τη ζωή στην καλή μαρτυρία της Εκκλησίας και τη διάδοση του Ορθόδοξου Μοναχισμού στην Αμερική. Ξεκίνησε από το Άγιον Όρος κάτω από την πνευματική καθοδήγηση του Οσίου Γέροντος πατρός Ιωσήφ του Ησυχαστή.

Ο Μητροπολίτης Κίτρους προέτρεψε τη Μοναχή Εφραιμία να μιμηθεί τον ζήλο αλλά και την πνευματική ζωή του Γέροντος Εφραίμ προσευχόμενη αδιαλείπτως «υπέρ της του κόσμου ζωής και σωτηρίας». Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στην Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Γερόντισσα Ιωάννα πνευματική πρόοδο Αδελφότητος προς δόξαν Θεού.

Στην τελετή της Ρασοευχής συμμετείχαν εκατοντάδες πιστοί, πλειάδα κληρικών από διάφορες Ιερές Μητροπόλεις ενώ παρέστη πολυμελής αντιπροσωπεία της Γυναικείας Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου Πανοράματος Θεσσαλονίκης, με την οποία η Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυρράχης διατηρεί στενούς πνευματικούς δεσμούς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων