27/08/2019 27/08/2019 Του Γιώργου Φερδή, Θεολόγου – Δημοσιογράφου  Το Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Γοργοεπηκόου, ιδρύθηκε το 1962 από τον π. Αρσένιο Κομπούγια και ανήκει στην ιερά Μητρόλολη Ναυπάκτου. Είναι γυναικεία μονή και ισηχαστήριο ιδιωτικού δικαίου με δύναμη 9 μοναζουσών με επικεφαλής την ηγουμένη γερόντισσα Χριστοφίλη. Πανηγυρίζει την 1η Οκτωβρίου και αξίζει να πούμε ότι με εντολή του γέροντα...
27 Αυγούστου, 2019 - 16:45

Ένας ξεχωριστός εκκλησιαστικός πνεύμονας στην ακρογιαλιά της Ναυπάκτου

Διαδώστε:
Ένας ξεχωριστός εκκλησιαστικός πνεύμονας στην ακρογιαλιά της Ναυπάκτου

Του Γιώργου Φερδή, Θεολόγου – Δημοσιογράφου 

Το Ιερό Ησυχαστήριο Παναγίας Γοργοεπηκόου, ιδρύθηκε το 1962 από τον π. Αρσένιο Κομπούγια και ανήκει στην ιερά Μητρόλολη Ναυπάκτου.

Είναι γυναικεία μονή και ισηχαστήριο ιδιωτικού δικαίου με δύναμη 9 μοναζουσών με επικεφαλής την ηγουμένη γερόντισσα Χριστοφίλη.

Πανηγυρίζει την 1η Οκτωβρίου και αξίζει να πούμε ότι με εντολή του γέροντα π. Αρσενίου δεν υπάρχει δυνατότητα ανάμματος κεριού για να μην υποχρεώνει τον κόσμο ν αφήνει χρήματα.

Το μοναστήρι έγινε πολύ φτωχικά με τις οικονομίες του γέροντα ενω τώρα το έχουν αναλάβει οι μοναχές και ο πιστός κόσμος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων