27/07/2021 27/07/2021 Με θρησκευτική κατάνυξη και με συρροή προσκυνητών εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, σύμφωνα με το Αγιορείτικο τυπικό, στην ομώνυμη Ιερά Μονή Χρυσοκάστρου Παγγαίου της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως. Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου και με τη συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως. Πριν τον...
27 Ιουλίου, 2021 - 19:42
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2021 - 19:05

Ενθρόνιση Ηγουμένης στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου

Διαδώστε:
Ενθρόνιση Ηγουμένης στη Μονή Αγίου Παντελεήμονος Χρυσοκάστρου

Με θρησκευτική κατάνυξη και με συρροή προσκυνητών εορτάσθηκε η μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Παντελεήμονος του Ιαματικού, σύμφωνα με το Αγιορείτικο τυπικό, στην ομώνυμη Ιερά Μονή Χρυσοκάστρου Παγγαίου της Μητροπόλεως Ελευθερουπόλεως.

Τη Δευτέρα 26 Ιουλίου, τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ελευθερουπόλεως κ. Χρυσοστόμου και με τη συμμετοχή Ιερέων της Μητροπόλεως. Πριν τον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε την ακολουθία της ενθρονίσεως της νέας Ηγουμένης της Ιεράς Μονής. Αφού πρώτα ανέπεμψε τις σχετικές Ευχές προσέφερε στη νέα Καθηγουμένη Ευβούλη Μοναχή την ηγουμενική ράβδο, τον Μανδύα και τον επιστήθιο Σταυρό και εν συνεχεία την εγκατέστησε στο Ηγουμενικό στασίδι. Ο Σεβασμιώτατος στην προσφώνησή του αναφέρθηκε στο έργο της Ηγουμένης τονίζοντας τις δύο βασικές αρετές, την ταπείνωση και την αγάπη και ευχήθηκε η χάρις του Αγίου Πνεύματος να τη στηρίζει, γιατί αυτή η θέση χρειάζεται πολλή υπομονή και προσευχή.

 

 

 

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην ακολουθία του Όρθρου και ετέλεσε την Θείαν Λειτουργίαν. Σημειωτέον δε ότι καθ’ όλες τις ιερές Ακολουθίες έψαλλαν μελωδικώτατα πατέρες του Αγίου Όρους.

 

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας και την ευλόγηση των εορτασίμων κολλύβων ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τρισάγιο στον τάφο των προ ολίγον μηνών αποθανόντων καθηγουμένης μακαριστής Λυδίας μοναχής και της μοναχής Μακρίνης.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων