07/05/2021 07/05/2021 Το απόγευμα της Πέμπτης της Διακαινησίμου 6ης Μαΐου 2021 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παναγίτας. Κατ’ αυτόν Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος. Προ της απολύσεως του Εσπερινού μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς ο Σεβασμιώτατος προχείρισε κι ενθρόνισε τη μοναχή Αλεξία σε Ηγουμένη της Ιεράς...
07 Μαΐου, 2021 - 13:25

Ενθρόνιση Ηγουμένης στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παναγίτας

Διαδώστε:
Ενθρόνιση Ηγουμένης στην Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παναγίτας

Το απόγευμα της Πέμπτης της Διακαινησίμου 6ης Μαΐου 2021 τελέσθηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός στην Πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Ζωοδόχου Πηγής Παναγίτας. Κατ’ αυτόν Χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος.

Προ της απολύσεως του Εσπερινού μέσα σε κλίμα συγκίνησης και χαράς ο Σεβασμιώτατος προχείρισε κι ενθρόνισε τη μοναχή Αλεξία σε Ηγουμένη της Ιεράς Μονής.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος στη προσφώνηση αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της παρουσίας Ιερών Μονών και ανθρώπων που καλλιεργούν νυχθημερόν τη μετάνοια, την προσευχή, την ευχαριστία και δοξολογία προς τον Τριαδικό Θεό.

Στη συνέχεια επεκτάθηκε στον ρόλο της Ηγουμένης ως πνευματικής άγρυπνης μητέρας και τέλος ευχήθηκε στην Ηγουμένη «καλήν στερέωσιν εν τη Ηγουμενία και πλούσιον παρά Κυρίου φωτισμόν!»

Δείτε φωτογραφικά στιγμιότυπα:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων