06/06/2022 07/06/2022 Τελέσθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 μετά το πέρας της ακολουθίας του Εσπερινού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δομιανών, η Ενθρόνιση του αρχιμ. π. Ηλία Ζαχαράκη σε Ηγούμενο υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου, με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και όπως ορίζει η τάξη της Εκκλησίας μας. Πλήθος κόσμου παρέστη για να τιμήσει τον νέο Καθηγούμενο της...
06 Ιουνίου, 2022 - 20:17
Τελευταία ενημέρωση: 07/06/2022 - 1:26

Ενθρόνιση Ηγουμένου στην Ιερά Μονή Παναγίας Δομιανών

Διαδώστε:
Ενθρόνιση Ηγουμένου στην Ιερά Μονή Παναγίας Δομιανών

Τελέσθηκε την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022 μετά το πέρας της ακολουθίας του Εσπερινού στην Ιερά Μονή Παναγίας Δομιανών, η Ενθρόνιση του αρχιμ. π. Ηλία Ζαχαράκη σε Ηγούμενο υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Καρπενησίου κ. Γεωργίου, με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και όπως ορίζει η τάξη της Εκκλησίας μας.

Πλήθος κόσμου παρέστη για να τιμήσει τον νέο Καθηγούμενο της επαρχίας, αλλά και πολλοί αδερφοί ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Καρπενησίου, μιας και ο νέος ηγούμενος χαίρει της αγάπης, εκτιμήσεως και σεβασμού όλων. Η Μονή του αποτελεί καταφύγιο και πνευματική κυψέλη για πολλές ψυχές που καταφεύγουν για εξομολόγηση. Το αναλόγιο διηκόνησε χορός ψαλτών με προεξάρχοντα τον πνευματικό του πατέρα, ιερομόναχο Αντύπα, ο οποίος ήρθε από το Άγιο και θεοβάδιστο Όρος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρπενησίου κ. Γεώργιος στην πατρική προσλαλιά του μίλησε με λόγια αγάπης για τον π. Ηλία αλλά και την μέχρι σήμερα διακονία του στην τοπική εκκλησία. Αναφέρθηκε με συγκίνηση στη μητρική φροντίδα που του παρείχε η σεβαστή του μητέρα παίζοντας καταλυτικό ρόλο στην απόφαση της διακονίας του στον Αμπελώνα του Κυρίου. Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο π. Ηλίας ο οποίος ευχαρίστησε τον επίσκοπο και όλους όσους συμμετείχαν στη χαρά του.

Με ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Καρπενησίου εκφράζει ευχές στον νέο Καθηγούμενο να συνεχίσει να διακονεί το εμπιστευθέν ποίμνιο και η προστάτιδα και έφορος της Μονής, Παναγία Δομιανίτισσα να τον χαριτώνουν για Χρόνια Πολλά.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων