08/11/2022 08/11/2022 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη χθες στη Σέριφο και το απόγευμα χοροστάτησε κατά τον Εόρτιο Εσπερινό της Συνάξεως των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Ιερά Μονή του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μιχαήλ. Προ της ενάρξεως του Εσπερινού, τελέστηκε, με κάθε Εκκλησιαστική τάξη και υπό τις ενθουσιώδεις επευφημίες των πιστών, η υπό του Σεβασμιωτάτου κ....
08 Νοεμβρίου, 2022 - 10:56
Τελευταία ενημέρωση: 08/11/2022 - 10:57

Ενθρόνιση Ηγουμένου στην Ιερά Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ Σερίφου

Διαδώστε:
Ενθρόνιση Ηγουμένου στην Ιερά Μονή Ταξιάρχη Μιχαήλ Σερίφου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ μετέβη χθες στη Σέριφο και το απόγευμα χοροστάτησε κατά τον Εόρτιο Εσπερινό της Συνάξεως των Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ στην Ιερά Μονή του Μεγαλόχαρου Ταξιάρχη Μιχαήλ.

Προ της ενάρξεως του Εσπερινού, τελέστηκε, με κάθε Εκκλησιαστική τάξη και υπό τις ενθουσιώδεις επευφημίες των πιστών, η υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β’ ενθρόνιση του Ηγουμένου της Μονής, Αρχιμανδρίτη Ευδόκιμου Καραπαντελάκη.

Στην ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην από αρχαιοτάτων χρόνων ανάγκη του ανθρώπου για προστασία από δυνάμεις υπέρτερες αυτού, η οποία κατ’ αρχήν τον οδήγησε να θεοποιήσει άψυχα αντικείμενα ή φυσικά φαινόμενα, μέχρι που η Παλαιά Διαθήκη απεκάλυψε τη δημιουργία των λειτουργικών πνευμάτων, των Αγγέλων, που έχουν αναλάβει από το Θεό το έργο της προστασίας των ανθρώπων και της διαφύλαξής τους από κάθε κακό.

Συνεχάρη τον άρτι ενθρονισθέντα Ηγούμενο, Αρχιμ. Ευδόκιμο, τον ευχαρίστησε για την ανύστακτη μέριμνά του προς την Ιερά Μονή και του ευχήθηκε να ευρίσκεται πάντοτε υπό την προστασία των Αγγέλων.

Ευχαρίστησε, και συνεχάρη τον Σύνδεσμο Σεριφίων για το εκδοθέν Ημερολόγιο, που είναι αφιερωμένο στα 450 χρόνια από κτήσεως της Ιεράς Μονής, και ευχήθηκε προς όλους τους κατοίκους της Σερίφου και τους απανταχού Σεριφίους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων