03/06/2022 03/06/2022 Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μέσα σε κλίμα κατάνυξης, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων Σπετσών η ενθρόνιση της νέας Καθηγουμένης μοναχής Μαγδαληνής υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ.  Μετά το τέλος της Ακολουθίας του Όρθρου και της Α’ Ώρας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία της...
03 Ιουνίου, 2022 - 11:39
Τελευταία ενημέρωση: 03/06/2022 - 11:46

Ενθρόνιση Καθηγουμένης στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Σπετσών

Διαδώστε:
Ενθρόνιση Καθηγουμένης στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Σπετσών

Με την δέουσα εκκλησιαστική τάξη και μέσα σε κλίμα κατάνυξης, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων Σπετσών η ενθρόνιση της νέας Καθηγουμένης μοναχής Μαγδαληνής υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης κ. Εφραίμ. 

Μετά το τέλος της Ακολουθίας του Όρθρου και της Α’ Ώρας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία της Ενθρονίσεως και μίλησε εμπνευσμένα ενώ ευχήθηκε πατρικά στην νέα Καθηγουμένη να ασκεί τα καθήκοντα της με φόβο Θεού έχοντας και την Ευχή της μακαριστής και αλήστου μνήμης Καθηγουμένης Μακρίνας.

Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας με την συμμετοχή του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Παρακλήτου Ωρωπού, Αρχιμανδρίτου Μωυσέως, του Πρωτοσυγκέλλου Αρχιμανδρίτη π. Νεκταρίου Δαρδανού και των πατέρων του νησιού.

Μετά την Θεία Λειτουργία ακολούθησε κέρασμα στο Αρχονταρίκι της Ιεράς Μονής όπου η νέα Καθηγουμένη δέχθηκε τις ευχές όλων ενώ έγινε και ανταλλαγή δώρων μεταξύ του Σεβασμιωτάτου και της Γερόντισσας Μαγδαληνής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων