11/03/2020 11/03/2020 Σύμφωνα με την μοναστηριακή τάξη πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση της νεοεκλεγείσης Ηγουμένης, μοναχής Μακαρίας της Β’, της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου καί Αγίου Εφραίμ Όρους Αμώμων Αττικής, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο. Η νέα Γερόντισσα της Μονής, είναι η τρίτη...
11 Μαρτίου, 2020 - 16:19
Τελευταία ενημέρωση: 11/03/2020 - 16:37

Ενθρόνιση νέας Καθηγουμένης Ι.Μ. Αγίου Εφραίμ Ν. Μάκρης

Διαδώστε:
Ενθρόνιση νέας Καθηγουμένης Ι.Μ. Αγίου Εφραίμ Ν. Μάκρης

Σύμφωνα με την μοναστηριακή τάξη πραγματοποιήθηκε η ενθρόνιση της νεοεκλεγείσης Ηγουμένης, μοναχής Μακαρίας της Β’, της Ιεράς Μονής Ευαγγελισμού της Θεοτόκου καί Αγίου Εφραίμ Όρους Αμώμων Αττικής, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2020, στο Καθολικό της Ιεράς Μονής από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλο.

Η νέα Γερόντισσα της Μονής, είναι η τρίτη κατά σειρά Ηγουμένη, μετά την μακαριστή Γερόντισα Μακαρία Δεσύπρη, η οποία ανεύρε το σεπτό Λείψανο του Αγίου ενδόξου Οσιομάρτυρος Εφραίμ του νέου, μετά από θαυμαστές εμφανίσεις του Αγίου και επανίδρυσε την Ιερά Μονή, καθώς και την μέχρι πρότινος Ηγουμένη την “απλή και άκακη” μοναχή Θεοδοσία.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του προς της νέα Γερόντισσα της Μονής, εξήρε το μοναχικό πολίτευμα, αναφέρθηκε στα χαρίσματα που κοσμούν τον χαρακτήρα της, λέγοντας χαρακτηριστικά “η μέχρι σήμερον πολιτεία και διακονία Σας, στην Ιερά Μονή, εχουν δείξει σε όλους μας σημεία συνέσεως, αυτοθυσίας, αγάπης για την αδελφότητα και διοικητικής ικανότητος” . Επαίνεσε το παράδειγμα της ταπεινότητας της Προηγουμένης Θεοδοσίας μοναχής και έκλεισε τον λόγο του, με παραινέσεις προς την αδελφότητα της Ιεράς Μονής.

Η νέα Καθηγουμένη στην αντιφώνηση της, αναφέρθηκε στην νεότερη ιστορία της Ιεράς Μονής, στα όσα εβίωσε κοντά στη Οσίας βιωτής, μακαριστή πλέον Γερόντισσα Μακαρία την Α’ (Δεσύπρη), στα 37 χρόνια εγκαταβιώσεώς της στο Μοναστήρι του Αγίου Εφραίμ, μετά την ολοκλήρωση των Πανεπιστημιακών της Σπουδών και κοντά στην Προηγουμένη Θεοδοσία, καθώς και σε όσα θαυμαστά βιώνει η αδελφότητα καθημερινώς από την Διακονία της, στον Έφορο και Προστάτη της Μονής, Οσιομάρτυρα Άγιο Εφραίμ τον Θαυματουργό.

Στο ευφρόσυνο γεγονός αυτό, παρέστει πλήθος κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως μας και αλλων Μητροπόλεων καθώς επίσης ο Ηγούμενος και Πατέρες της Ιεράς Μονής Εισοδίων της Θεοτόκου καί Αγίας Φιλοθέης Αμαρουσίου και οι Γερόντισσες και Μοναχές των Ιερών Μονών Αγίας Τριάδος Μάτι, Εισοδίων της Θεοτόκου Μαρκοπούλου Ωρωπού, Αγίας Σκέπης Δροσιάς, Αγίας Φιλοθέης Εκάλης και Αγίου Γεωργίου Βρανά, καθώς και πλήθος προσκυνητών οι οποίοι ήρθαν να ενώσουν τις προσευχές τους και να συγχαρούν την νέα Γερόντισσα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων