23/07/2021 23/07/2021 Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός θα τελέσει την Ακολουθία του Εσπερινού στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού θα λάβει χώρα η ενθρόνιση του νέου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Πανοσολογιώτατου Αρχιμανδρίτου Κυρίλλου Κολτσίδη. Η Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου με αφορμή τον τριήμερο εορτασμό της Πανηγύρεως προσκαλεί τους...
23 Ιουλίου, 2021 - 11:58
Τελευταία ενημέρωση: 23/07/2021 - 12:01

Ενθρόνιση νέου Καθηγουμένου στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου

Διαδώστε:
Ενθρόνιση νέου Καθηγουμένου στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου

Ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός θα τελέσει την Ακολουθία του Εσπερινού στην Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού θα λάβει χώρα η ενθρόνιση του νέου Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Πανοσολογιώτατου Αρχιμανδρίτου Κυρίλλου Κολτσίδη.

Η Ιερά Μονή Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου με αφορμή τον τριήμερο εορτασμό της Πανηγύρεως προσκαλεί τους πιστούς να συμμετάσχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις σύμφωνα με το ανακοινωθέν πρόγραμμα.

Σύντομο Βιογραφικό του νέου Καθηγουμένου

Ο νέος Ηγούμενος Πανοσολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Κύριλλος Κολτσίδης γεννήθηκε το 1980 στην Αλεξανδρούπολη. Μεγάλωσε στη Νέα Βύσσα, όπου εκεί ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές. Είναι πτυχιούχος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης και της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. ενώ από την ίδια σχολή επίσης, απέκτησε μεταπτυχιακό Δίπλωμα. Χειροτονήθηκε Διάκονος στο Διδυμότειχο στις 19.11.2010 και Πρεσβύτερος στις 26.03.2011, όπου και την ίδια ημέρα έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη. Από το 2012 έχει αναλάβει καθήκοντα Αρχιερατικού Επιτρόπου Διδυμοτείχου και την υπευθυνότητα των εν Διδυμοτείχω δομών κατηχητικής μέριμνας (Σύναξη νέων και Σχολή γονέων) και κοινωνικής πρόνοιας και ευποιΐας (Συσσίτιο, Κοινωνικό Φαρμακείο, Επισιτιστική φροντίδα, Κέντρο ρουχισμού και κλινοσκεπασμάτων κ.λ.π). Με τη σύσταση της Μονής του ανετέθησαν από τον οικείο Μητροπολίτη καθήκοντα Προέδρου της προσωρινής Διοικητικής και Διαχειριστικής Επιτροπής. Στις 23 Φεβρουαρίου 2021 εξελέγη παμψηφεί πρώτος και ισόβιος Ηγούμενος της ανδρώας Ιεράς Κοινοβιακής Μονής Αγίας Παρασκευής Διδυμοτείχου, υπό της μοναστικής αδελφότητας σύμφωνα με τον προβλεπόμενο εσωτερικό κανονισμό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων