27/07/2021 27/07/2021 Το απόγευμα της Τρίτης 27 Ιουλίου 2021, παραμονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού, μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος προχείρισε κι ενθρόνισε τη μοναχή Χρυσοστόμη σε ηγουμένη της ιεράς μονής Αγίας Μαρίνας Άργους. Η μοναχή Χρυσοστόμη, ευχαρίστησε τον Τριαδικό Θεό, τη μέγα προστάτη της μονής Αγία Μαρίνα...
27 Ιουλίου, 2021 - 22:37
Τελευταία ενημέρωση: 27/07/2021 - 22:54

Ενθρόνιση Νέας Ηγουμένης στη Μονή Αγίας Μαρίνας Άργους

Διαδώστε:
Ενθρόνιση Νέας Ηγουμένης στη Μονή Αγίας Μαρίνας Άργους

Το απόγευμα της Τρίτης 27 Ιουλίου 2021, παραμονή της Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου, μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού, μέσα σε κλίμα ιεράς κατανύξεως ο Μητροπολίτης Αργολίδος Νεκτάριος προχείρισε κι ενθρόνισε τη μοναχή Χρυσοστόμη σε ηγουμένη της ιεράς μονής Αγίας Μαρίνας Άργους.

Η μοναχή Χρυσοστόμη, ευχαρίστησε τον Τριαδικό Θεό, τη μέγα προστάτη της μονής Αγία Μαρίνα ,τον Μητροπολίτη για την εμπιστοσύνη, την πνευματική καθοδήγηση, τη συμπαράσταση και την πατρική του αγάπη, τους κατά σάρκα γονείς της, τους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Αργολίδος , τον λαό της περιοχής που με προθυμία και ζήλο στηρίζει τη μονή .

Η νέα ηγουμένη κατάγεται από την Αργολίδα και την περιοχή Κεφαλαρίου Άργους. Γεννήθηκε στις 25 Δεκεμβρίου 1970 και τελείωσε τις εγκύκλιες σπουδές της στο κεφαλάρι Άργους . Μπήκε στο μοναστήρι της Αγίας Μαρίνας στις 4 Ιανουαρίου 1989 και εκάρη μεγαλόσχημη στις 12 Δεκεμβρίου 1991. Ύστερα από την εκδημία της γερόντισσας Μακαρίας ,ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Αργολίδας Νεκτάριος τέλεσε την ενθρόνιση της στις 27 Ιουλίου 2021 .

Στον Εσπερινό και στην τελετή της Ενθρονίσεως παρέστησαν Καθηγουμένες άλλων μονών και μοναστικών αδελφοτήτων, Κληρικοί από διάφορες περιοχές, Μοναχοί και Μοναχές και πλήθος προσκυνητών.

Μετά το πέρας της Ενθρόνισης η ηγουμένη δέχθηκε τις ευχές του κόσμου, ενώ στον προαύλιο χώρο του Καθολικού, προσφέρθηκε μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους προσελθόντες.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων