12/12/2022 12/12/2022 Με ιεροπρέπεια και σεμνότητα ενθρονίσθηκε ο εκλεγείς πρώτος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Νεκτάριος Γεωργίου. Η ενθρόνιση έγινε παρουσία του εκπροσώπου του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου, Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Θεοδώρου Στυλιανού, πρωτοσυγκελλεύοντος της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμοθέου (έξαρχου...
12 Δεκεμβρίου, 2022 - 12:35
Τελευταία ενημέρωση: 12/12/2022 - 12:22

Ενθρόνιση του πρώτου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Αββακούμ

Διαδώστε:
Ενθρόνιση του πρώτου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Αββακούμ

Με ιεροπρέπεια και σεμνότητα ενθρονίσθηκε ο εκλεγείς πρώτος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση, Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Θρόνου Νεκτάριος Γεωργίου.

Η ενθρόνιση έγινε παρουσία του εκπροσώπου του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ. κ. Βαρθολομαίου, Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου κ. Θεοδώρου Στυλιανού, πρωτοσυγκελλεύοντος της Ιεράς Μητρόπολης Ταμασού, του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Βόστρων κ. Τιμοθέου (έξαρχου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων στην Κύπρο), του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Αρσινόης κ. Παγκρατίου, των Ηγουμένων των Ιερών Μονών Παναγίας Παντανάσσης Κοτσιάτη και Αγίου Ιωάννη Θεολόγου Φικάρδου, του Υπουργού Αμύνης Κύπρου κ. Χαράλαμπου Πετρίδη, του Υπαρχηγού της Αστυνομίας Κύπρου, κ. Δημητρίου Δημητρίου, του Γενικού Διευθυντού του Υπουργείου Εμπορίου, Ενέργειας και Βιομηχανίας, κ. Μάριου Παναγίδη, των τοπικών αρχών, πλήθους κληρικών, φίλων και οικείων του ενθρονιζομένου και προσκυνητών, οι οποίοι έσπευσαν για να μετάσχουν στο εξαιρετικό αυτό γεγονός της τοπικής Εκκλησίας.

Μετά τον Εσπερινό, στον οποίο χοροστάτησε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, ακολούθησε η Τελετή Ενθρονίσεως.

Ο Πανιερώτατος αφού ανέγνωσε τις σχετικές ευχές περιεκόσμησε τον ενθρονιζόμενο με Ηγουμενικό Σταυρό, τον ενέδυσε με τον Ηγουμενικό Μανδύα, και τον ενεθρόνισε προχειρίζοντάς του την Ηγουμενική Ράβδο.

Στη συνέχεια προσφωνώντας ο Μητροπολίτης κ. Ησαΐας τον ενθρονισθέντα μίλησε για τον ορθόδοξο μοναχισμό, για την προσφορά του στην Εκκλησία και στον απανταχού Ελληνισμό. Ευχαρίστησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη για να ορισθεί εκπρόσωπός του στην ενθρόνιση και διαβεβαίωσε για ακόμη μια φορά τον σεβασμό του προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Ευχαρίστησε τα μέλη της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου όπως ψηφισθεί και αναβιβασθεί σε Ιερά Μονή.

Ευχαρίστησε, επίσης, όλους τους παρευρισκομένους, όλους όσους εθελοντικά στηρίζουν την Ιερά Μονή και τους διαβεβαίωσε την στήριξή του στον αγώνα που κάνουν για την ανέγερση της Ιεράς Μονής αλλά και προς πνευματική οικοδομή.


Ακολούθησε η αντιφώνηση του ενθρονισθέντος, ο οποίος, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς τον Τριαδικό Θεό, τον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο οποίος στις 30 Νοεμβρίου ε.ε., ημέρα της Θρονικής εορτής, χειροτόνησε στον Πατριαρχικό Ναό, στο βαθμό του Διακόνου, μέλος της αδελφότητος της Μονής, τον σεβασμό, την εκτίμηση και υπακοή στον Ποιμενάρχη της Μητροπόλεως Ταμασού κ. Ησαΐα, ευχαρίστησε όλους όσους στηρίζουν την Ιερά Μονή και επικαλέστηκε τις προσευχές όλων, ώστε να μπορεί να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο που καλείται να αναλάβει.

Η όλη τελετή περατώθηκε με τον πολυχρονισμό του Μητροπολίτη Ταμασού και του νέου Ηγουμένου.

Να αναφερθεί ότι ο Αρχιμανδρίτης Νεκτάριος Γεωργίου είναι ο πρώτος Ηγούμενος της Ιεράς Μονής του Αγίου Αββακούμ του εν Καλαμιθάση.

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων