05/08/2020 05/08/2020 Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώθηκαν την 1η Αυγούστου από την κοινοβιοποίηση της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου, στα Χανιά της Κρήτης, με την εγκατάσταση στην Ιερά Μονή το 2005 της σημερινής αδελφότητας, υπό την ηγεσία του Γέροντα και Καθηγούμενου αυτής, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου, κατόπιν προσκλήσεως του τότε Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου...
05 Αυγούστου, 2020 - 14:56

Εορτάστηκε η 15ετής επέτειος από την κοινοβιοποίηση της Ι.Μ. Γκουβερνέτου

Διαδώστε:
Εορτάστηκε η 15ετής επέτειος από την κοινοβιοποίηση της Ι.Μ. Γκουβερνέτου

Δεκαπέντε χρόνια συμπληρώθηκαν την 1η Αυγούστου από την κοινοβιοποίηση της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου, στα Χανιά της Κρήτης, με την εγκατάσταση στην Ιερά Μονή το 2005 της σημερινής αδελφότητας, υπό την ηγεσία του Γέροντα και Καθηγούμενου αυτής, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Ευμενείας κ. Ειρηναίου, κατόπιν προσκλήσεως του τότε Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου και νυν Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.κ. Ειρηναίου.

Με αφορμή την επέτειο αυτή, την Εορτή της Προόδου του Τιμίου Σταυρού και την είσοδο στην ευλογημένη περίοδο του Δεκαπενταυγούστου, τελέστηκε την Παρασκευή 31 Ιουλίου Αγρυπνία και τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, σύμφωνα με την πατριαρχική τάξη, στην οποία προεξήρχε, κατόπιν προσκλήσεως του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής και κανονικής άδειας του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, συλλειτουργούντων του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.Δαμασκηνού και του Σεβασμιωτάτου Αρχιεπισκόπου Καττάρων κ. Μακαρίου, Ιεράρχου του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων.

Στο τέλος του Όρθρου τελέστηκε η ακολουθία της Προόδου του Τιμίου Σταυρού και τέθηκε σε προσκύνηση τεμάχιο από το Τίμιο Ξύλο που φυλάσσεται στην Ιερά Μονή. Επακολούθησε εόρτιο κέρασμα στο Συνοδικό της Ιεράς Μονής και πανηγυρική Τράπεζα.

Όσον αφορά την δεσποτική εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στην Ιερά Μονή της Κυρίας των Αγγέλων απόψε, Τετάρτη 5 προς Πέμπτη θα γίνει νυχτερινή Θεία Λειτουργία, από τις 9 μ.μ. έως τις 12.30 π.μ.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων