03/07/2020 03/07/2020 Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νοτενών Αχαΐας εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, η μνήμη του Οσίου Ιωακείμ του Νέου Ασκητού, του εκ Σκιαδά Τριταίας της Αχαΐας και ηγιασμένου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νοτενών που βρίσκεται πλησίον της Γενέτειρας του Οσίου. Την παραμονή τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός τόσο στο ιερό Ασκητήριό του,...
03 Ιουλίου, 2020 - 16:28
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2020 - 16:18

Εορτάστηκε ο Όσιος Ιωακείμ στην Αχαΐα

Διαδώστε:
Εορτάστηκε ο Όσιος Ιωακείμ στην Αχαΐα

Στην Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νοτενών Αχαΐας εορτάστηκε σήμερα, Παρασκευή 3 Ιουλίου 2020, η μνήμη του Οσίου Ιωακείμ του Νέου Ασκητού, του εκ Σκιαδά Τριταίας της Αχαΐας και ηγιασμένου Ηγουμένου της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Νοτενών που βρίσκεται πλησίον της Γενέτειρας του Οσίου.

Την παραμονή τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός τόσο στο ιερό Ασκητήριό του, άνωθεν της Ιεράς Μονής Νοτενών, χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου ο οποίος κήρυξε τον θείον λόγον, όσο και στην νεοιδρυθείσα Ενορία και στον Ιερό Ναό που ανεγέρθη προς τιμήν του Οσίου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσοστόμου ο οποίος μίλησε σχετικά με την ζωή του Αγίου και για το πως και γιατί ιδρύθηκε η νέα Ενορία και ανηγέρθη ο Ιερός Ναός προς τιμήν του τοπικού Αγίου, Οσίου Ιωακείμ.

Την κυριώνυμο ημέρα, ο Σεβασμιώτατος μετέβη στην Ιερά Μονή Νοτενών και στο Ιερό Ασκητήριο του Οσίου Ιωακείμ και τέλεσε την Θεία Λειτουργία αλλά και τη Θεία Ευχαριστία στον τόπο τον οποίο καθηγίασε ο Όσιος με τους αυστηρούς ασκητικούς αγώνες και καμάτους του.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του, ανεφέρθη στην οσία βιοτή και πολιτεία του Αγίου Ιωακείμ, στις δυσκολίες που αντιμετώπισε εξ αιτίας των πειρασμών εκ του αντικειμένου και εκ των ανθρώπων, στις υπεράνθρωπες προσπάθειες και στην καταξίωσή του εν τέλει και από τον Θεό και τους ανθρώπους.

Επίσης ανεφέρθη στη “Μεγάλη δωρεά από τον Θεό να έχωμε στην χορεία των εν Αχαία και εξ’ Αχαίας Αγίων και τον Όσιο Ιωακείμ, το της Μονής των Νοτενών εγκαλλώπισμα και Σκιαδά ιερώτατον βλάστημα” και κάλεσε όλους να μιμηθούν τη ζωή του Αγίου.

Στη συνέχεια λιτανεύτηκαν τα Ιερά Λείψανα του Αγίου και η Ιερά Εικόνα της Παναγίας, από το Ασκητήριο του Οσίου έως την Ιερά Μονή Νοτενών.
Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Οσίου Ιωακείμ Έξω Άγυιάς Πατρών και μίλησε περί της εν Κυρίω βιοτής και ασκητικής πολιτείας του Αγίου και για τις πρεσβείες του Οσίου προς Κύριον υπέρ των τιμώντων την μνήμη του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων