12/02/2020 12/02/2020 Πανηγυρίζει αύριο και μεθαύριο Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς – Λαρίσης, επί τη μνήμη του Μαρτυρίου του Ιδρυτού και Κτήτορά της Οσιομάρτυρος Δαμιανού του εν Κισσάβω. Η Ιερά μονή εκτός από την θρησκευτική, έχει και ιστορική αξία αλλά και ομορφιά. Οι Ιερές ακολουθίες θα τελεστούν με το ακόλουθο πρόγραμμα: Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου ε.ε. (παραμονή...
12 Φεβρουαρίου, 2020 - 17:07
Τελευταία ενημέρωση: 12/02/2020 - 21:23

Εορτάζει η απλή, όμορφη Μονή του Τιμίου Προδρόμου

Διαδώστε:
Εορτάζει η απλή, όμορφη Μονή του Τιμίου Προδρόμου

Πανηγυρίζει αύριο και μεθαύριο Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Ανατολής Αγιάς – Λαρίσης, επί τη μνήμη του Μαρτυρίου του Ιδρυτού και Κτήτορά της Οσιομάρτυρος Δαμιανού του εν Κισσάβω.

Η Ιερά μονή εκτός από την θρησκευτική, έχει και ιστορική αξία αλλά και ομορφιά.

Οι Ιερές ακολουθίες θα τελεστούν με το ακόλουθο πρόγραμμα: Πέμπτη 13 Φεβρουαρίου ε.ε. (παραμονή εορτής ) ώρα 17:00 Εσπερινός μετά αρτοκλασίας, ενώ την Παρασκευή 14 Φεβρουαρίου ε.ε. Όρθρος & Θεία Λειτουργία ώρα 07:30.

Θεσσαλός εις την καταγωγή ο Όσιος Δαμιανός, εγεννήθη το 1510 ( περίπου )  στο χωριό Αγία Τριάδα ( Μυρίχοβο ) Καρδίτσης και εμαρτύρησε στην Λάρισα, στις 14 Φεβρουαρίου του 1568, όταν οι Τούρκοι που τον συνέλαβαν αφού τον βασάνισαν 15 συνεχόμενες ημέρες, τον κρέμασαν και στην συνέχεια τον αποτέφρωσαν δίπλα από τον Πηνειό ποταμό.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων