07/02/2019 07/02/2019 Σήμερα 7 Φεβρουαρίου 2019 γιορτάζει ο Άγιος Παρθένιος, η ιερά μνήμη του τιμάται στην Ιερά Μονή Μακρυμάλλη Εύβοιας. Πλήθος πιστών συρρέουν στην Ιερά Μονή Μακρυμάλλη για να προσκυνήσουν την εικόνα και την Τιμία κάρα του Αγίου Παρθενίου. Άγιος Παρθένιος ο Επίσκοπος Λαμψάκου Ο Όσιος Παρθένιος καταγόταν από κωμόπολη της Βιθυνίας και έζησε κατά τους χρόνους του...
07 Φεβρουαρίου, 2019 - 11:40

Εορτάζει η Ιερά Μονή Μακρυμάλλη Ευβοίας

Διαδώστε:
Εορτάζει η Ιερά Μονή Μακρυμάλλη Ευβοίας

Σήμερα 7 Φεβρουαρίου 2019 γιορτάζει ο Άγιος Παρθένιος, η ιερά μνήμη του τιμάται στην Ιερά Μονή Μακρυμάλλη Εύβοιας. Πλήθος πιστών συρρέουν στην Ιερά Μονή Μακρυμάλλη για να προσκυνήσουν την εικόνα και την Τιμία κάρα του Αγίου Παρθενίου.

Άγιος Παρθένιος ο Επίσκοπος Λαμψάκου

Ο Όσιος Παρθένιος καταγόταν από κωμόπολη της Βιθυνίας και έζησε κατά τους χρόνους του Μ. Κωνσταντίνου (324 – 337 μ.Χ.). Ήταν υιός του διακόνου της Εκκλησίας της Μελιτοπόλεως Χριστοφόρου, από τον οποίο εδιδάχθηκε την ορθόδοξη πίστη.

Ο Άγιος Παρθένιος από την παιδική του ηλικία προέκοπτε στην αρετή και την ευσέβεια. Ο τρόπος με τον οποίο ο Κύριος αλίευσε τους αποστόλους, που ήσαν ψαράδες, τον έκανε να αγαπήσει την αλιεία. Και όταν έριχνε τα δίχτυα του στην Απολλωνιάδα λίμνη και τα ανέσυρε γεμάτα ψάρια, αισθανόταν ότι εργαζόταν σε ένα από τα πλοιάρια του Αποστόλου Πέτρου ή του Ιωάννου.

Τα χρήματα που εισέπραττε από την πώληση των ψαριών δεν τα κρατούσε για τον εαυτό του αλλά τα μοίραζε στους φτωχούς από αγάπη προς αυτούς.

Άγιος Παρθένιος Προστάτης των Καρκινοπαθών

Η αρετή και η ευσέβεια που έκρυβε στην ψυχή του ήταν τόσο μεγάλη, ώστε ο Θεός τον προίκισε με το χάρισμα της θαυματουργίας, για να μπορέσει να εκδιώκει τους δαίμονες από τους ανθρώπους και να θεραπεύει κάθε είδους ασθένεια. Γι αυτό προσφεύγουν σε αυτόν ιδιαίτερα οι πάσχοντες από την επάρατη νόσο του καρκίνου. Ο Άγιος Παρθένιος ήταν ο πράος, ο υπομονετικός, ο φιλόξενος, ο μακρόθυμος, ο άγγελος της ομόνοιας, ο ενθαρρύνων τους μετανοούντες, ο πρόθυμος για το ποίμνιό του. Ο Όσιος Παρθένιος εκοιμήθηκε εν ειρήνη. Τμήμα της τιμίας κάρας αυτού φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Μακρυμάλλη, της Ιεράς Μητροπόλεως Χαλκίδος.

Τιμάται η μνήμη του από την Ορθόδοξη Εκκλησία στις 7 Φεβρουαρίο

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων