09/12/2022 21/01/2023 Mε την δέουσα βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και μοναστηριακή τάξη, εορτάστηκε η ιερά μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης της Πανσόφου στην πανηγυρίζουσα φερώνυμη Ιερά Μονή του Θεοβάδιστου Όρους Σινά την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 (25 Νοεμβρίου 2022 με το παλαιό εορτολόγιο). Την παραμονή της εορτής στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ....
09 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:04
Τελευταία ενημέρωση: 21/01/2023 - 1:44

Εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Ιερά Μονή Όρους Σινά (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Εορτή της Αγίας Αικατερίνης στην Ιερά Μονή Όρους Σινά (ΦΩΤΟ)

Mε την δέουσα βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και μοναστηριακή τάξη, εορτάστηκε η ιερά μνήμη της Μεγαλομάρτυρος Αγίας Αικατερίνης της Πανσόφου στην πανηγυρίζουσα φερώνυμη Ιερά Μονή του Θεοβάδιστου Όρους Σινά την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου 2022 (25 Νοεμβρίου 2022 με το παλαιό εορτολόγιο).

Την παραμονή της εορτής στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος και συγχοροστάτησαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός και ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Ιόππης κ. Δαμασκηνός.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσογαίας και Λαυρεωτικής κ. Νικόλαος χοροστάστησε στον Όρθρο και στη συνέχεια τέλεσε τη Θεία Λειτουργία, συμπαραστατούμενος από πλειάδα ιερέων και διακόνων.

Την εορτή τίμησε με την παρουσία του ο πρώην Aρχηγός ΓΕΣ και Υφυπουργός Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδης Στεφανής, ενώ παρέστησαν επίσης περίπου 300 προσκυνητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: H Πανήγυρις της Αγίας Αικατερίνης στο Όρος Σινά (ΦΩΤΟ)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων