23/08/2022 23/08/2022 Στο παλαιό μοναστήρι (του 16ου αιώνα) της Παναγίας Φανερωμένης Χελμού, άλλως επονομαζόμενο Villa Madona di della Chelmont, σε υψόμετρο 750 μ. στην πλαγιά του Ταϋγέτου της Δυτικής Μάνης, κοντά στο χωριό Γαιτσές, μετέβη στις 22 Αυγούστου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ και χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό πλαισιούμενος από ιερείς και κήρυξε συνάμα...
23 Αυγούστου, 2022 - 12:18
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2022 - 12:38

Ο Μητροπολίτης Μάνης στην εορτή της Παναγίας Φανερωμένης Χελμού Ταϋγέτου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μάνης στην εορτή της Παναγίας Φανερωμένης Χελμού Ταϋγέτου

Στο παλαιό μοναστήρι (του 16ου αιώνα) της Παναγίας Φανερωμένης Χελμού, άλλως επονομαζόμενο Villa Madona di della Chelmont, σε υψόμετρο 750 μ. στην πλαγιά του Ταϋγέτου της Δυτικής Μάνης, κοντά στο χωριό Γαιτσές, μετέβη στις 22 Αυγούστου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ. Χρυσόστομος Γ’ και χοροστάτησε στον πανηγυρικό εσπερινό πλαισιούμενος από ιερείς και κήρυξε συνάμα και τον θείο λόγο.

Ειδικότερα, πρόκειται για μία ερημωθείσα Μονή των μεταβυζαντινών χρόνων με ιερό ναό διακοσμημένο με θαυμάσιες τοιχογραφίες.

Στην όλη πανήγυρι συνέβαλε τα μέγιστα ευλαβώς και τιμητικώς ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο οποίος μετά το πέρας της Ιεράς Ακολουθίας μίλησε καταλλήλως στην επακολουθήσασα εορταστική εκδήλωση. Πλήθος πιστών από την ευρύτερη περιοχή προσήλθαν στην εορτή.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων