03/08/2021 03/08/2021 Με ξεχωριστή λαμπρότητα και την προσήκουσα τιμή, εορτάσθηκε η μνήμη της αγίας Θεοδώρας της Μυροβλύτιδος της εν Θεσσαλονίκη, στην ομώνυμη ανδρώα ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και αποτελεί πνευματικό λιμάνι των ευσεβών χριστιανών. Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου στην φετινή πανήγυρη της ιεράς...
03 Αυγούστου, 2021 - 20:49
Τελευταία ενημέρωση: 03/08/2021 - 20:59

Εορτή της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας στη Θεσσαλονίκη

Διαδώστε:
Εορτή της Ιεράς Μονής Αγίας Θεοδώρας στη Θεσσαλονίκη

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και την προσήκουσα τιμή, εορτάσθηκε η μνήμη της αγίας Θεοδώρας της Μυροβλύτιδος της εν Θεσσαλονίκη, στην ομώνυμη ανδρώα ιερά Μονή της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, η οποία βρίσκεται στο κέντρο της πόλης και αποτελεί πνευματικό λιμάνι των ευσεβών χριστιανών.

Κατόπιν ευγενούς προσκλήσεως του Παναγιωτάτου Μητροπολίτου Θεσσαλονίκης κ. Ανθίμου στην φετινή πανήγυρη της ιεράς Μονής προσήλθε ο Σεβ. Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών, τον οποίο συνόδευαν ο πανοσιολ. αρχιμ. π. Άγγελος Ανθόπουλος, Πρωτοσύγκελλος της Ι.Μ. Φθιώτιδος, και οι ιερολ. αρχιδ. π. Νικόλαος Πολυζώης και διάκ. π. Δημήτριος Σκαρλάτος.

Τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Συμεών, τη Δευτέρα 2 Αυγούστου. Κατά το κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών, αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες του προς τον Παναγιώτατο κ. Άνθιμο για την πρόσκλησή του να συμμετάσχει στις ιερές ακολουθίες, καθώς επίσης και προς τον Καθηγούμενο της ιεράς Μονής πανοσιολ. αρχιμ. π. Βαρνάβα Γιάγκου και το Ηγουμενοσυμβούλιο Aυτής, αναφέρθηκε στον πόνο και την δοκιμασία, που χαρακτήριζαν τον βίο της αγίας Θεοδώρας, τα οποία προσεγγίζονται με την πλήρη εμπιστοσύνη στον Θεό, αφήνοντας κατά μέρους τον προσωπικό λογισμό και την απόγνωση, που είναι ο πραγματικός κίνδυνος για κάθε χριστιανό.

Στη συνέχεια ο Καθηγούμενος της ιεράς Μονής αρχιμ. π. Βαρνάβας ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Συμεών για την παρουσία του, τονίζοντας τον θεραπευτικό χαρακτήρα της Εκκλησίας, η οποία είναι για όλους παρηγοριά, παράκληση και χαρά. Στη συνέχεια ο πανοσιολ. Καθηγούμενος σε ένδειξη ευγνομωσύνης και χαράς δώρισε στον Σεβασμιώτατο μία αρχιερατική ράβδο.

Την Τρίτη 3 Αυγούστου, τελέσθηκε η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου κ. Συμεών με τη συμμετοχή του Καθηγουμένου, πολλών κληρικών και αδελφών της ιεράς Μονής και πλήθους λαού. Κατά την διαρκεία της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών μίλησε για την έννοια της πραγματικής εν Χριστώ ελευθερίας, στην οποία οδηγείται ο πιστός, ο οποίος κάνει βίωμά του το σταυρικό πολίτευμα της Εκκλησίας.

Καθ’ όλη την διάρκεια των ιερών ακολουθιών, το αναλόγιο της Μονής, λάμπρυνε με την παρουσία του χορός νέων ιεροψαλτών υπό την διεύθυνση του μουσικοδιδασκάλου κ. Ιωάννου Χασανίδη, πρωτοψάλτου της ιεράς Μονής.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Συμεών επισκέφθηκε την Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης, προκειμένου να υποβάλλει σεβάσματα και ευχαριστίες προς τον Παναγιώτατο κ. Άνθιμο, με τον οποίο συζήτησαν επί μακρόν για διάφορα εκκλησιαστικά και κοινωνικά θέματα.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων