24/04/2020 24/04/2020 Από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χρυσοπηγής Χανίων. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! Ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής γράφει ότι «ὁ ἀγαπῶν τόν Θεόν οὐ λυπεῖ, οὐδέ λυπεῖται πρός τινα διά πρόσκαιρα», ότιδηλαδή αυτός που αγαπά τον Θεό δεν λυπεί κανένα, ούτε λυπάταιγια πρόσκαιρα πράγματα. Ο λόγος αυτός είναι επίκαιρος αυτή τη δύσκολη περίοδο, που τόσοι άνθρωποι...
24 Απριλίου, 2020 - 16:36
Τελευταία ενημέρωση: 24/04/2020 - 16:40

Εορτή της Παναγίας της Χρυσοπηγής

Διαδώστε:
Εορτή της Παναγίας της Χρυσοπηγής

Από την Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Χρυσοπηγής Χανίων.

ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!

Ο Άγιος Μάξιμος ο Ομολογητής γράφει ότι «ὁ ἀγαπῶν τόν Θεόν οὐ λυπεῖ, οὐδέ λυπεῖται πρός τινα διά πρόσκαιρα», ότιδηλαδή αυτός που αγαπά τον Θεό δεν λυπεί κανένα, ούτε λυπάταιγια πρόσκαιρα πράγματα.

Ο λόγος αυτός είναι επίκαιρος αυτή τη δύσκολη περίοδο, που τόσοι άνθρωποι λυπήθηκαν και κάποιοι λύπησαν άλλους με τα λόγια και τα σχόλιά τους. Όμως αυτός που αγαπά τον Θεό, και όταν στενοχωρείται και όταν δυσκολεύεται, δεν απογοητεύεταιαλλά καταφεύγει σε αναζήτηση πνευματικής βοήθειας.

Ο λαός μας πάντοτε στις θλίψεις και τις δοκιμασίες προσέτρεχε στην Παναγία, την Μητέρα όλου του κόσμου. Της έδωσε πολλάονόματα, αναζητώντας την υπέρβαση των δυσκολιών. Την είπε Ελπίδα απελπισμένων, Κοσμοσώτειρα, Γιάτρισσα, Πονολύτρια, Παρηγορήτισσα, Καταφυγή και Σκέπη του κόσμου…

Στή γιορτή της Παναγίας της Ζωοδόχου Πηγής, της Χρυσοπηγής,η Παναγία θα έλθει και θα ενεργήσει θεραπευτικά στην ψυχή και το σώμα όσων Την επικαλεστούμε και θα γίνει Χαρά των θλιβομένων, Ελεούσα, Αγία Δύναμις, Παρηγορήτρια, Παυσολύπη.

Είναι μεγάλη η θεραπευτική επέμβαση και η παρηγορία της Ζωηφόρου Πηγής. Πηγάζει το ύδωρ το ζων, που εκχέει ιάματακαι θεραπεύει νοσήματα, σκέπει και ελεεί με την χάρη Της όλητην οικουμένη.

Στο μοναστήρι της Παναγίας της Χρυσοπηγής θα είναι έντονη ηχαρμολύπη στη φετινή πανήγυρη. Θα λείπει το πέρασμα των χιλιάδων προσκυνητών όλη τη νύκτα της Πέμπτης της Διακαινησίμου και την Παρασκευή. Θα λείπει η αέρινη παρουσίατων νέων κοριτσιών και αγοριών που ετοιμάζουν τα λουλούδιακαι τα κόκκινα αυγά, η χαρά των παιδιών που τραγουδούν στην αυλή της Παναγίας, οι αναστάσιμοι χαιρετισμοί των ανθρώπωνπου αντηχούν στον ευωδιασμένο από θυμίαμα και νερατζανθούς αέρα.

Όμως θα είστε όλοι παρόντες εν πνεύματι. Θα μνημονευθείτεστη Θεία Λειτουργία, θα είστε οι «δι᾿ ευλόγους αιτίας απολειφθέντες», όπως είπε ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης στο μήνυμά του το Σάββατο του Λαζάρου.

Και η θαυματουργή εικόνα της Χρυσοπηγής θα είναι εδώ και θα σας περιμένει όλους… μόλις ανοίξει ο δρόμος. Μην το ξεχάσει κανείς! Θα είναι στο τέμπλο, θα κοιτάζει την πόρτα και θα περιμένει με ανοικτή την αγκαλιά της, πιό πλατιά από τον ουρανό–γιατί είναι η Πλατυτέρα των Ουρανών– να καλωσορίσει με απέραντη αγάπη έναν-έναν που θα έρχεται.

ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ Ο ΚΥΡΙΟΣ!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων