12/11/2022 12/11/2022 Η μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος, Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Προστάτη του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης εορτάστηκε στο Λιβάδι Καρυάς Λευκάδος το διήμερο της Παρασκευής, 11 Νοεμβρίου και Σαββάτου, 12 Νοεμβρίου 2022. Το απόγευμα της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου και ώρα 5.30 μ.μ. εψάλη στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου ο Πανηγυρικός Εσπερινός...
12 Νοεμβρίου, 2022 - 16:38
Τελευταία ενημέρωση: 12/11/2022 - 16:58

Εορτή του Προστάτη του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι.Μ. Λευκάδος και ΙΘάκης, Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος

Διαδώστε:
Εορτή του Προστάτη του Φιλοπτώχου Ταμείου της Ι.Μ. Λευκάδος και ΙΘάκης, Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος

Η μνήμη του Αγίου Ιωάννη του Ελεήμονος, Πατριάρχη Αλεξανδρείας, Προστάτη του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου της Ιεράς Μητροπόλεως Λευκάδος και Ιθάκης εορτάστηκε στο Λιβάδι Καρυάς Λευκάδος το διήμερο της Παρασκευής, 11 Νοεμβρίου και Σαββάτου, 12 Νοεμβρίου 2022.

Το απόγευμα της Παρασκευής 11 Νοεμβρίου και ώρα 5.30 μ.μ. εψάλη στην Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου ο Πανηγυρικός Εσπερινός μετ´αρτοκλασίας.

Το πρωί του Σαββάτου 12 Νοεμβρίου εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου.

Την παρουσία τους έδωσαν μεταξύ άλλων κληρικοί και λαϊκοί συνεργάτες του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου. Το θείο λόγο κήρυξε ο Αιδεσιμολογιώτατος Οικονόμος π. Νεκτάριος Μάλφας, Γραμματέας του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου, αναφερόμενος μεταξύ άλλων στο φιλάνθρωπο έργο του εορταζομένου Αγίου της Εκκλησίας μας.

Πριν το πέρας της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος τέλεσε Αρχιερατικό Τρισάγιο υπέρ μακαρίας μνήμης και αιωνίου αναπαύσεως των αοιδίμων ευεργετών του Γενικού Φιλοπτώχου Ταμείου και στη συνέχεια μοίρασε τον άρτο και άλλες ευλογίες ευχόμενος καλή συνέχεια στο θεάρεστο έργο που επιτελεί καθημερινώς το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο όλα αυτά τα χρόνια της Ποιμαντορίας του.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων